Τέξας: Δάσκαλος απολύθηκε γιατί έδωσε το βραβείο “πιθανότατα θα γίνει τρομοκράτης” σε 13χρονη!

|
THESTIVAL TEAM

Η απονομή του χλευαστικού βραβείο με τον τίτλο «πιθανότατα θα γίνει τρομοκράτης» ήταν η αιτία απόλυσης για έναν δάσκαλο στο Τέξας.

Το βραβείο παρέλαβε μια 13χρονη μαθήτρια σύμφωνα με την αναφορά της σχολικής περιφέρειας.

«Ολοκληρώσαμε την έρευνα μας και ο δάσκαλος που είναι υπεύθυνος για το περιστατικό δεν εργάζεται πλέον στην σχολική περιφέρεια», τόνισαν οι τοπικές εκπαιδευτικές αρχές με ανακοίνωσή τους.

Αξιωματούχοι στην περιφέρεια, περίπου 24χλμ ανατολικά του Χιούστον, δεν έδωσαν στην δημοσιότητα το όνομα του εκπαιδευτικού, ούτε παρείχαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η 13χρονη Λίζεθ Βιλανουέβα, πάντως η νικήτρια του διαγωνισμού στο γυμνάσιο Anthony Aguirre, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση του Χιούστον KPRC ότι ήταν σοκαρισμένη όταν παρέλαβε το βραβείο στα τέλη Μαΐου στο τέλος της σχολικής χρονιάς, σημειώνοντας ότι ο δάσκαλος θεώρησε ότι θα ήταν διασκεδαστικό.

«Αναστατώθηκα και εκνευρίστηκα πάρα πολύ για το βραβείο» είπε η μητέρα της Ένα Φερνάντεζ στην The Washington Post. «Έμεινα έκπληκτη καθώς η κόρη μου είναι πολύ καλή μαθήτρια και παίρνει επαίνους» τόνισε.

Ωστόσο, μεταξύ των βραβείων, ωστόσο που απονεμήθηκαν στους μαθητές ήταν «ο πιθανότερος να ενταχθεί με τους λευκούς», «ο πιθανότερος να γίνει άστεγος στην Γουατεμάλα» και άλλα ανάλογα βραβεία με σαφή χαρακτήρα αστείου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.