Μέι: Ήταν μια επίθεση εναντίον του ελεύθερου κόσμου

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Eπίθεση πλήγμα στον ελεύθερο κόσμο χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, δηλώνοντας πως το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής θα παραμείνει “κρίσιμο” στη Βρετανία.

Όπως επεσήμανε η Μέι εφαρμόζονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας σε πολλά σημεία, μεταξύ των οποίων και αρκετές γέφυρες στο κεντρικό Λονδίνο.

“Το Ανεξάρτητο Κέντρο Ανάλυσης της Τρομοκρατίας επιβεβαίωσε ότι το εθνικό επίπεδο απειλής παραμένει κρίσιμο, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανή μια τρομοκρατική επίθεση”, τόνισε η Πρωθυπουργός της Βρετανίας μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, έπειτα από σύσκεψη που είχε με την επιτροπή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

“Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι, δυστυχώς, τα θύματα έχουν διάφορες εθνικότητες. Ήταν μια επίθεση εναντίον του Λονδίνου και του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά επίσης ήταν μια επίθεση εναντίον του ελεύθερου κόσμου”, υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.