Εντός Μεγάλης Βρετανίας σχεδιάστηκε η επίθεση του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτιμά η Μητροπολιτική Αστυνομία της πόλης, η οποία εργάζεται για να εξακριβώσει εάν οι δράστες είχαν υποστήριξη από άλλους, όπως ανακοίνωσε η αρχηγός της.

«Πολύ υψηλή προτεραιότητα είναι προφανώς για μας να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε εάν εργάζονταν μαζί με κάποιον άλλον, αν οποιοσδήποτε άλλος εμπλέκεται στον σχεδιασμό αυτής της επίθεσης, και να βρούμε το υπόβαθρό της», δήλωσε η Κρεσίντα Ντικ στην τηλεόραση του BBC.

«Πραγματοποιήσαμε έρευνες σε πολλά μέρη στο ανατολικό Λονδίνο και κατασχέσαμε τεράστια ποσότητα ιατροδικαστικού υλικού, έτσι εργαζόμαστε πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

Η αρχηγός της λονδρέζικης αστυνομίας δήλωσε ότι οι τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες από ισλαμιστές στη Βρετανία οργανώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό της χώρας και το μεγαλύτερο μέρος της απειλής που αντιμετωπίζει η Μ. Βρετανία δεν κατευθύνεται από το εξωτερικό.