Τριπλό τρομακρατικό χτύπημα σημειώθηκε αργά το βράδυ στο Λονδίνο. Η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς και παρέσυρε αρκετούς ανθρώπους. Η δεύτερη έγινε στην κοντινή λαϊκή αγορά του Μπόροου, όταν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι που φορούσαν μάσκες επιτέθηκαν με μαχαίρια και χτύπησαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας. Η τρίτη επίθεση έγινε στην περιοχή Βοξχολ, όπως έκανε γνωστό η Μητροπολιτική Αστυνομία, χωρίς να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη εκεί.

Πάντως, οι Αρχές κάνουν λόγο για περισσότερους από έναν νεκρούς από το τριπλό χτύπημα, που ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ. Και όλα αυτά συμβαίνουν μόλις λίγα 24ωρα από τις εκλογές στη χώρα.

Η αστυνομία του Λονδίνου κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν, με το σύνθημα: «Τρέξε, κρύψου, μίλα»: Να απομακρυνθούν δηλαδή από τις επίμαχες περιοχές, να κρυφτούν για να αποφύγουν επίθεση και να καλέσουν τις Αρχές.

Αναζητούνται τρεις ύποπτοι

Η βρετανική Αστυνομία αναζητά τρεις υπόπτους, οι οποίοι ενδέχεται να είναι οπλισμένοι, έπειτα από τρία βίαια επεισόδια, στη Γέφυρα του Λονδίνου, στην κοντινή Αγορά Μπόροου και στην περιοχή Βόξχολ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC.

Κατά τη βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές και ενημερώνεται συνεχώς για τα συμβάντα, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενημερώθηκε για την κατάσταση στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Γέφυρα του Λονδίνου έχει κλείσει και προς τις δύο κατευθύνσεις μετά το συμβάν. Το βαν φέρεται να είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 80 χλμ. την ώρα, όταν και βγήκε από τον δρόμο και χτύπησε τους πεζούς. Αμέσως μετά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με μαχαίρι.