Η Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν να προσγειωθεί και να ασχοληθεί «με τους Γάλλους», με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

«Ο κ. Μακρόν νομίζει ότι έβγαλε φτερά, την περασμένη εβδομάδα νόμιζε ότι έγινε πρόεδρος της Ευρώπης, τώρα νομίζει ότι είναι πρόεδρος του κόσμου. Να προσέχει με το αερόστατο, πρέπει να προσγειωθεί», είπε η Μαρίν Λεπέν, σε συνέντευξη Τύπου. «Ο κ. Μακρόν εξελέγη πρόεδρος των Γάλλων, θα έπρεπε να ασχολείται με τους Γάλλους», επέμεινε.

Η Λεπέν ρωτήθηκε για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και για την έντονη καταδίκη αυτής της ενέργειας από τον πρόεδρο της Γαλλίας. «Λυπάμαι για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, δεν αιφνιδιάζομαι όμως, για έναν απλό λόγο: ήταν μια προεκλογική δέσμευσή του, εξελέγη έχοντας κάνει αυτή τη δέσμευση και την εφαρμόζει», απάντησε.

Για τον Εμ. Μακρόν, είπε ότι παρά τις «μεγαλόστομες διακηρύξεις», δεν βλέπει να υπάρχει «αρκετή πρόοδος σε πολιτικό επίπεδο, όλα αυτά είναι πολύ αόριστα.