Ελεύθερος ο 17χρονος που συνελήφθη στο Βερολίνο για τρομοκρατία

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ελεύθερος αφέθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων ο 17χρονος που συνελήφθη στο Βερολίνο για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, oι αρχές διερεύνησαν το δωμάτιο στο οποίο διέμενε και το τηλέφωνό του αλλά δεν κατάφεραν να βρουν στοιχεία που να δείχνουν ότι προετοίμαζε επίθεση ούτε εντόπισαν στοιχεία που να μαρτυρούν διασύνδεσή του με οποιοδήποτε τρομοκρατικό δίκτυο.

«Δεν βρέθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι σχεδίαζε εγκληματική ενέργεια εναντίον της χώρας» δήλωσε εκπρόσωπος των εισαγγελέων στο Πότσνταμ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία διασύνδεσής του με οποιαδήποτε ξένη τρομοκρατική οργάνωση.

«Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος καθώς τα στοιχεία δεν επαρκούν για την απόδοση κατηγοριών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τέλος, σημειώνεται ότι το 17χρονο αγόρι έφθασε στη Γερμανία το 2015 ως ασυνόδευτο προσφυγόπουλο από τη Συρία και ζήτησε άσυλο. Ζούσε σε κτίριο για ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες στο Ούκερμαρκ ανατολικά του Βερολίνου όπου και συνελήφθη την Τρίτη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.