Σύμφωνα με αξιωματούχους που έχουν εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα δεν θα πάρει μια σημαντική βελτιωμένη πρόταση για το χρέος μέσα στον Ιούνιο συγκριτικά με την πρόταση που κατατέθηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν οι αξιωματούχοι αυτοί στο Bloomberg, οι Ευρωπαίοι πιστωτές είναι απίθανο να δεσμευτούν σε περαιτέρω λεπτομέρειες των μέτρων πέρα από την επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων που συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Μια τέτοιου είδους συμφωνία από μόνη της μπορεί και πάλι να μην αποδειχθεί αρκετή για να πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να ξεκινήσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Στη συνέχεια το άρθρο του Bloomberg παραθέτει τα όσα είπε από το συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την Τετάρτη, ότι, δηλαδή, αυτό που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι να υπάρξει ξεκαθάριση όσον αφορά το θέμα του χρέους και αυτό δεν ήταν στο τραπέζι του Eurogroup του Μαΐου.

Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους είναι απίθανο οι υπουργοί των χωρών της Ευρωζώνης να προσφέρουν μια πολύ καλύτερη πρόταση για τους όρους ελάφρυνσης του χρέους από αυτή που παρουσιάστηκε τον Μάιο με το Bloomberg να υπενθυμίζει τη δήλωση του στελέχους του ESM Ρολφ Στράουχ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει την ιδιοκτησία του προγράμματος αντί να επικεντρώνεται σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.