Γιούνκερ: Τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκία σε περίπτωση επαναφοράς της θανατικής ποινής

|
THESTIVAL TEAM

Υπέρ της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας τάχθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής από την πλευρά της Άγκυρας, θα βάλει τελεία στη διαδικασία.

«Δεν είμαι της άποψης ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα πρέπει τώρα να σταματήσουν», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ μιλώντας σε φοιτητικό συνέδριο με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, στο Βερολίνο.

Όπως είπε, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες να πείσουν την Τουρκία ότι είναι προς το συμφέρον της να προβεί σε μεταρρυθμίσεις και να προσανατολιστεί προς την Ευρώπη, αντί να απομακρύνεται από την Γηραιά ήπειρο και τις αξίες της.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως διαμήνυσε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία, θα αποτελέσει κόκκινη γραμμή στις διαπραγματεύσεις.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.