Απόπειρα αεροπειρατείας σε πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών από τη Μελβούρνη στην Κουάλα Λουμπούρ σημειώθηκε την Τετάρτη, όταν ένας άνδρας που κρατούσε μία ηλεκτρονική συσκευή στα χέρια του, επιχείρησε να εισβάλει στην καμπίνα των πιλότων, ουρλιάζοντας ότι θα ανατινάξει το αεροσκάφος. Ο πιλότος έλαβε εντολή να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και αμέσως στήθηκε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων για τη σύλληψη του επίδοξου αεροπειρατή, ενώ είχαν αποκλειστεί οι εγκαταστάσεις και είχαν απαγορευτεί όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο.

Το χρονικό της απόπειρας αεροπειρατείας

Όλα ξεκίνησαν 14 λεπτά μετά την απόγείωση της πτήσης RWY27 από το αεροδρόμιο της Μελβούρνης, με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ. Το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών απογειώθηκε στις 11:11 το βράδυ (τοπική ώρα) και θα έφτανε στην πόλη της Ασίας στις 5:28 το πρωί. Στις 11:25 το βράδυ, 14 λεπτά μετά, ένας άνδρας επιχείρησε να εισβάλει στο κόπκιτ του αεροπλάνου, ουρλιάζοντας ότι κρατάει βόμβα και θα ανατινάξει το αεροσκάφος, το οποίο ήταν γεμάτο με επιβάτες.

Ακολούθησε πανικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίδοξος αεροπειρατής δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον 11 άλλους επιβάτες, οι οποίοι τον εγκλώβισαν και αφού τον αφόπλισαν, τον περιόρισαν. Στο σημείο αυτό, ο πιλότος προφανώς ενημέρωσε για τις εξελίξεις και έλαβε την εντολή να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Η «μάχη» μεταξύ του αεροπειρατή και των επιβατών φέρεται να διήρκεσε μόλις 2 λεπτά, καθώς η εντολή στον πιλότο δόθηκε στις 11:27 το βράδυ.

Πηγή: protothema.gr