Ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, το εκλογοδικείο αποφάσισε σήμερα να ακυρώσει την εκλογή του βουλευτή Γ. Παπαδόπουλου της Αλληλεγγύης, ο οποίος κατέλαβε έδρα στην εκλογική περιφέρεια της Λεμεσού. Μετά και την απόφαση αυτή, θα γίνουν αναπληρωματικές εκλογές για την κάλυψη της έδρας.

Την έδρα είχε κερδίσει στη Λεμεσό η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, η οποία ωστόσο είναι ευρωβουλευτής. Η κα Θεοχάρους αποφάσισε να αποποιηθεί την έδρα την οποία κατέλαβε ο πρώτος επιλαχών του κόμματος της Γ. Παπαδόπουλος. Εναντίον της εκλογής του κ. Παπαδόπουλου προσέφυγε στο Εκλογοδικείο ο τέως βουλευτής του ΔΗΣΥ Α. Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι έπρεπε να υπάρξει αναπληρωματική εκλογή.

Το Εκλογοδικείο σήμερα τον δικαίωσε και ο Γενικός Εισαγγελέας αφού μελετήσει την απόφαση αναμένεται να εισηγηθεί την επανάληψη των εκλογών στη Λεμεσό για τη μία έδρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε εκλεγεί βουλευτής με 767 σταυρούς ενώ ο κ. Μιχαηλίδης που έμεινε εκτός είχε πάρει 4.734 σταυρούς προτίμησης!