Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς για την καγκελαρία της Γερμανίας, Μάρτιν Σουλτς, κατηγορώντας τον νέο "πλανητάρχη" ότι "καταστρέφει τις δυτικές αξίες και υπονομεύει τη διεθνή συνεργασία".

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. ο Σουλτς έκρινε πως ο Τραμπ είναι «ο καταστροφέας όλων των δυτικών αξιών» και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπονομεύει την ειρηνική συνεργασία των κρατών η οποία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ανοχή.

«Οφείλει κάποιος να εναντιωθεί σε έναν τέτοιο άνθρωπο και την ιδεολογία του, (αυτή) του επανεξοπλισμού», πρόσθεσε ο Σουλτς.

Νωρίτερα σήμερα ο Τραμπ επέκρινε ξανά τη Γερμανία για το εμπορικό της πλεόνασμα και το επίπεδο των στρατιωτικών της δαπανών, μία ημέρα αφού η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε αμφιβολίες για το πόσο αξιόπιστος εταίρος είναι πλέον οι ΗΠΑ.

«Έχουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία, επιπλέον (οι Γερμανοί) δαπανούν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ απ’ όσα θα έπρεπε για το ΝΑΤΟ και το στρατό. Πολύ κακό για τις ΗΠΑ. Αυτό θα αλλάξει», τόνισε ο ρεπουμπλικάνος σε ανάρτησή του στο Twitter.