Να καταβάλει αποζημιώσεις στους χιλιάδες επιβάτες που εγκλωβίστηκαν σε βρετανικά αεροδρόμια το Σαββατοκύριακο έπειτα από βλάβη που σημειώθηκε στο σύστημα πληροφορικής, ζητά η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι από την British Airways.

Μάλιστα, ζήτησε να παράσχει τις υπηρεσίες, που οι πελάτες αναμένουν από την αεροπορική εταιρεία.

«Είναι σημαντικό φυσικά η British Airways να έχει σχεδιάσει την καταβολή αποζημιώσεων... για τους ανθρώπους που ταξίδευαν», σημείωσε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη κεντρική Αγγλία.

«Είναι ευθύνη τους να επιλύσουν τα προβλήματα στο πληροφοριακό σύστημα και να διασφαλίσουν ότι θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες που οι πολίτες αναμένουν από τη British Airways».

Από την πλευρά της η βρετανική αεροπορική εταιρεία γνωστοποίησε ότι σήμερα αναμένεται να εκτελέσει όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από τα αεροδρόμια του Λονδίνου και του Γκάτγουικ, καθώς το σύστημα υπολογιστών της λειτουργεί εκ νέου μετά τη βλάβη που προκάλεσε την ταλαιπωρία 75.000 επιβατών το Σαββατοκύριακο.

«Τα συστήματα υπολογιστών μας επαναλειτουργούν και τα δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται όπως ήταν προγραμματισμένο για σήμερα στο Χίθροου και το Γκάτγουικ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας British Airways.