"Καμπανάκι" για το ενδεχόμενο αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για το το Brexit κρούει ο CFO της Ryanair, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να λειτουργήσει αποθαρρυντικά για τους ταξιδιώτες στη Βρετανία.

Μιλώντας στο CNBC, ο διευθυντής της ταξιδιωτικής εταιρείας, Neil Sorahan, σύμφωνα με το capital.gr, επεσήμανε ότι εάν η βρετανική κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο των αεροπορικών, οι εταιρείες του κλάδου ίσως κληθούν να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα.

Όπως τόνισε ο ίδιος, χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια για το εάν η Βρετανία σκοπεύσει να παραμείνει στο πλαίσιο του "Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού". "Φαίνεται ότι δεν θα παραμείνει και εάν αυτό ισχύει, τότε πρέπει να δούμε κάποιες κινήσεις όσον αφορά στη διαπραγμάτευση των αμοιβαίων συμφωνιών", είπε.

Ο Neil Sorahan εξήγησε ότι εάν αυτές οι συμφωνίες δεν τεθούν υπό διαπραγμάτευση μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, τότε από τον Μάρτιο του 2019, θα μπορούσαν να υπάρχουν ακυρώσεις των πτήσεων από και προς τη Βρετανία, για μία περίοδο ημερών, εβδομάδων ή και μηνών.