Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των των υπουργών που προτείνονται για τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων υπό τον Ζόραν Ζάεφ. Στην ανακοίνωση προέβησαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) και το αλβανικό DUI του Αλί Αχμέτι.

Ένας εκ των τριών αντιπροέδρων της κυβέρνησης είναι Αλβανός, ο Μπουγιάρ Οσμάνι και υπουργός Εξωτερικών προτείνεται από το SDSM ο Νίκολα Ντιμιτρόφ. Ο Ντιμιτρόφ είναι πρώην διπλωμάτης και είχε τοποθετηθεί ως εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, ενώ δεν ανήκει στο κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης.

Στη νέα κυβέρνηση, η οποία θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αύριο, Τρίτη, από τη Βουλή, πρόκειται να συμμετάσχει και το τρίτο αλβανικό κόμμα, «Συμμαχία για τους Αλβανούς», με δυο υπουργούς (Υγείας και Τοπική Αυτοδιοίκησης), τα ονόματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα.

Με βάση τις ανακοινώσεις, δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση το αλβανικό κόμμα «Μπέσα». Το μεγαλύτερο από τα αλβανικά κόμματα, το DUI συμμετέχει με τέσσερις υπουργούς και έναν αντιπρόεδρο κυβέρνησης.