Καθυστερήσεις σημειώνονται και σήμερα σε πτήσεις της British Airways από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, μετά μια παγκόσμια διακοπή στο ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρείας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία διεκπεραίωσε μερικές πτήσεις από τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της Βρετανίας χθες, αλλά εκατοντάδες επιβάτες βρίσκονται ήδη σε πολύωρη αναμονή στο Heathrow.

"Έχουμε κινητοποιήσει επιπλέον συναδέλφους στο Heathrow να βοηθήσουν τους επιβάτες στα διάφορα τερματικά και προσφέρουμε δωρεάν νερό και σνακ", είπε σε ανάρτησή του στο Twitter το Heathrow.

Χθες το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι αναμένονταν επιπλέον καθυστερήσεις και ακυρώσεις, και συμβούλεψε τους επιβάτες να μην ταξιδέψουν προς το αεροδρόμιο αν δεν είχε γίνει νέα κράτηση σε άλλη πτήση.

Το Σάββατο, οι Βρετανικές Αερογραμμές ακύρωσαν όλες τις πτήσεις των από το Heathrow, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, και αυτές από το Gatwick, όταν κάποιο πρόβλημα στο τροφοδοτικό διέκοψε τις διαδικασίες παγκόσμια και επηρέασε τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών και τον ιστότοπό της.