Φόβους πως ο 22χρονος καμικάζι του Μάντσεστερ, Σαλμάν Αμπέντι που παρέσυρε στο θάνατο 22 αθώους, μπορεί να είχε κατασκευάσει και δεύτερη βόμβα εκφράζουν οι βρετανικές αρχές.

Αυτό που προκαλεί ανησυχίες είναι το ενδεχόμενο η βόμβα αυτή να βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών συνεργών του.

Χθεσινές αστυνομικές επιχειρήσεις έφεραν στο φως ύποπτα υλικά, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της βόμβας που προκάλεσε την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Όπως αναφέρει η Telegraph, οι αστυνομικοί που εισέβαλαν στο σπίτι του Σαλμάν Αμπέντι βρήκαν ένα εργοστάσιο κατασκευής βομβών με μεγάλο απόθεμα χημικών και άλλων συστατικών.

Οι βρετανικές αρχές θεωρούν τώρα ότι ο 22χρονος κατασκεύασε μόνος του τη βόμβα, μετά από την εκπαίδευσή του στη Λιβύη, απ’ όπου επέστρεψε στο Μάντσεστερ αφού πέρασε από την Κωνσταντινούπολη και το Ντίσελντορφ. Ωστόσο, η ποσότητα των υλικών που βρέθηκαν στο σπίτι του προκαλούν το φόβο ότι είχε κατασκευάσει περισσότερες από μια βόμβες, τις οποίες ενδεχομένως να έδωσε σε συνεργούς του.

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως νέες εικόνες του δράστη. Πρόκειται για video που δημοσίευσε το Sky News και δείχνει τον 22χρονο να βγάζει τα σκουπίδια. Το εντυπωσιακό είναι ο τρόπος με τον οποίο είναι ντυμένος. Φορά κάτι που μοιάζει με ρόμπα ή μπουρνούζι, με περίεργη μυτερή κουκούλα και σαγιονάρες.

Δείτε το video: