Tο πρώτο ρομπότ – αστυνομικός πιάνει δουλειά στο Ντουμπάι! (ΦΩΤΟ&VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Στο Ντουμπάι, το πρώτο ρομπότ αστυνομικός ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά, περιπολώντας στα εμπορικά κέντρα και στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο ανθρωπόμορφος ρομποτικός αστυνομικός, που παρουσιάσθηκε από την Αστυνομία του Ντουμπάι σε έκθεση πληροφορικής και εξοπλισμού ασφαλείας, σύμφωνα με το BBC, δημιουργήθηκε από την Pal Robotics με βάση το ρομπότ της Reem.

Επικοινωνεί σε αραβικά και αγγλικά, αλλά στο μέλλον θα μιλά επίσης ρωσικά, κινεζικά, γαλλικά και ισπανικά, έτσι ώστε να μπορεί να συνεννοείται με τους πολλούς ξένους επισκέπτες του Ντουμπάι.

Οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ρομπότ για να αναφέρουν εγκλήματα και εν γένει περιστατικά παραβίασης του νόμου, να πληρώνουν πρόστιμα και να παίρνουν πληροφορίες αγγίζοντας την οθόνη αφής του. Τα στοιχεία που θα συλλέγει το ρομπότ, θα προωθούνται σε άλλες κρατικές υπηρεσίες (Αρχή Μεταφορών, Τροχαία κλπ).

Αν όλα πάνε καλά, ένα δεύτερο ρομπότ αστυνομικός θα προστεθεί το 2018. Η κυβέρνηση του Ντουμπάι έθεσε ως στόχο το 25% της αστυνομικής δύναμης να είναι ρομποτική έως το 2030, αλλά χωρίς να αντικαταστήσει ανθρώπους αστυνομικούς. Τα ρομπότ θα αποτελέσουν μια προσθήκη στο αστυνομικό σώμα και θα αναλάβουν να απαλλάξουν τους πραγματικούς αστυνομικούς από δευτερεύοντες υποχρεώσεις, ώστε αυτοί να επικεντρωθούν στα κυρίως καθήκοντα της αστυνόμευσης, προκειμένου το Ντουμπάι να γίνει ασφαλέστερη πόλη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.