Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το Κογκρέσο στην Μοντάνα Γκρεγκ Τζιανφόρτε κατηγορείται για επίθεση κατά δημοσιογράφου χθες, παραμονή της διεξαγωγής των σημερινών εκλογών στην αναφερόμενη πολιτεία.

Το γραφείο του σερίφη Μπράιαν Γκούτκιν στην Κομητεία Γκαλατίν κλήτευσε για πλημμέλημα τον Τζιανφόρτε, λίγες ώρες μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Μπέν Τζέικομπς που εργάζεται ως πολιτικός ανταποκριτής για την αμερικανική έκδοση της εφημερίδας “The Guardian” ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος άσκησε φυσική βία εναντίον του στην διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μπόζεμαν.

Το επεισόδιο προκλήθηκε καθώς ο Τζέικομπς προσπαθούσε να ρωτήσει τον Τζιανφόρτε σχετικά με ζητήματα υγειονομικών παροχών, σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα που ηχογράφησε ο ίδιος και παρουσίασαν τα δίκτυα καλωδιακής τηλεόρασης MSNBC και CNN.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεκλογική εκστρατεία του Τζιανφόρτε δεν απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Τζέικομπς, τονίζοντας όμως, ότι ο ίδιος προκάλεσε το επειόδιο με την εισβολή του στο γραφείο του υποψηφίου και βάζοντας στο πρόσωπο του Τζιανφόρτε το τηλέφωνό του, ενώ “άρχισε να κάνει πιεστικές ερωτήσεις.” “Του ζητήθηκε να βάλει πιο κάτω το τηλέφωνό του κι εκείνος αρνήθηκε.

Στη συνέχεια, ο Γκρεγκ προσπάθησε να πιάσει το τηλέφωνο που βρισκόταν μπροστά στο πρόσωπό του, ενώ ο Τζέικομπς έπιασε τον καρπό του Γκρεγκ ώστε ν' απομακρύνει το χέρι του, με συνέπεια να πέσουν και οι δύο στο πάτωμα. Είναι ατυχές ότι η επιθετική συμπεριφορά ενός φιλελεύθερου ρεπόρτερ προκάλεσε την σκηνή αυτή, στην λήξη της εθελοντικής προεκλογικής μας εκστρατεία,” ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση της προεκλογικής εκστρατείας του Τζιανφόρτε.

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό, το επίμαχο επεισόδιο: