Κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του συριακού στρατού ανατολικά του Χαλεπίου, στον βορρά της Συρίας, έπεσε νεκρός ο «υπουργός Πολέμου» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, καθώς και άλλα στελέχη της οργάνωσης.

Συριακή στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλούνται συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ταυτοποίησε τον υπουργό Πολέμου ως τον Αμπού Μουσάμπ Αλ Μάσρι, χωρίς να αναφέρει ακριβώς πότε και πού σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιλαμβανόταν στα 13 στελέχη του Ι.Κ. που σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις του συριακού στρατού ανατολικά του Χαλεπίου, μεταξύ των οποίων ήταν άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ως Σαουδάραβες και Ιρακινοί.

Ένας προηγούμενος υπουργός Πολέμου του Ι.Κ., ο Αμπού Όμαρ Αλ Σισάνι, σκοτώθηκε το 2016. Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ο Σισάνι είναι πιθανό να σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Συρία. Η τζιχαντιστική οργάνωση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε τον θάνατό του τον Ιούλιο, ωστόσο ανέφερε ότι πέθανε στη μάχη στην ιρακινή πόλη Σίρκατ, νότια της Μοσούλης.

Το Ι.Κ. αντιμετωπίζει χωριστές επιθέσεις στη βόρεια Συρία από τον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία και το Ιράν συριακό στρατό, τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (κουρδοαραβική συμμαχία) και τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία Σύρους αντάρτες που πολεμούν υπό το λάβαρο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.