Σε σοβαρότατες καταγγελίες για το επίπεδο ασφάλειας που εφαρμόστηκε στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε από τους υπεύθυνους, προχώρησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο μαζί με τα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, μητέρα αποκαλύπτει πως οι υπεύθυνοι ουδέποτε προχώρησαν έστω και στον ελάχιστο έλεγχο σε μπουφάν, σακίδια και τσάντες, απλώς σκάναραν τα εισιτήριά τους για να διαπιστώσουν αν είναι πλαστά ή όχι. 

Η μαρτυρία είναι συγκλονιστική, λίγες ώρες μετά το μακελειό με τους 22 νεκρούς και τους 59 τραυματίες και ελάχιστα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος του δράστη (Σαλμάν Αμπέντι, Βρετανός πολίτης, 22 ετών, Λιβυκής καταγωγής) και ενώ η Βρετανία βρίσκεται υπό καθεστώς γενικού συναγερμού, μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων, στη γέφυρα του Ουέστμινστερ.

Η Ντάουν Βάντι βρισκόταν στο Μάντσεστερ Αρίνα μαζί με την κόρη της Χόλι, όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας έδρασε, παρασύροντας στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και παιδιά. «Περπατήσαμε προς τις θύρες που ήταν τα εισιτήριά μας. Σκάναραν τα εισιτήρια, αλλά δεν μας έλεγξε κανένας. Ουδέποτε έλεγξαν τις τσάντες μας. Ούτε σε μας, ούτε σε κανέναν άλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα που αρχίζει και συνειδητοποιεί την κατάσταση που βίωσε η ίδια και η κορούλα της.

Στη συνέχεια, η μητέρα αποκάλυψε μία ακόμη συγκλονιστική λεπτομέρεια. «Δίπλα μας καθόταν μία γυναίκα, η οποία έδειχνε πολύ νευρική όλη τη νύχτα. Κρατούσε ένα σακίδιο και το άφηνε συνεχώς κάτω, άλλαζε θέσεις και γενικά είχε πολύ ύποπτη συμπεριφορά. Κοιτούσε συνεχώς προς το μέρος που τελικά έγινε η έκρηξη και άρχισε να... συγχαίρει τον εαυτό της».

«Ενημέρωσα έναν άνδρα της ομάδας σεκιούριτι για την περίεργη συμπεριφορά της γυναίκας και μου είπε ότι θα την παρακολουθεί. Ποτέ δεν κινήθηκε εναντίον της», τόνισε και πρόσθεσε: «Λίγα λεπτά πριν συμβεί η έκρηξη, η γυναίκα εξαφανίστηκε και δεν την ξαναείδαμε».

Πηγή: protothema.gr