Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι τουλάχιστον δέκα αφγανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που εξαπέλυσαν αντάρτες εναντίον μιας βάσης των ένοπλων δυνάμεων στην επαρχία Κανταχάρ, στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν.

Η επίθεση έγινε στην περιοχή Σαχ Ουάλι Κοτ αργά το βράδυ της Δευτέρας, την επομένη μιας επίθεσης των Ταλιμπάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε είκοσι αστυνομικούς στη γειτονική επαρχία Ζαμπούλ.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην Κανταχάρ προς το παρόν, αλλά αυτή σημειώθηκε καθώς οι Ταλιμπάν, οι οποίοι συνεχίζουν τον ανταρτοπόλεμο 15 χρόνια αφού εκδιώχθηκαν από την εξουσία μετά την επέμβαση των ΗΠΑ, έχουν εξαπολύσει την εαρινή τους επίθεση

«Την περασμένη νύχτα, οι εχθροί του Αφγανιστάν επιτέθηκαν στη βάση Ασακζάι, όπου στρατωνίζεται το 205ο σώμα στρατού», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ακόμη στην ανακοίνωση προστίθεται ότι«Δέκα γενναίοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννιά τραυματίστηκαν», ενώ διευκρινίζεται πως οι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Η μάχη διήρκεσε αρκετές ώρες και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 από τους δράστες της, δήλωσε εξάλλου ο Νταουλάτ Ουαζίρι, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η νέα επίθεση αποτελεί άλλο ένα βαρύ πλήγμα για τις αφγανικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται από τη Δύση, αλλά συχνά είναι ελλιπώς εξοπλισμένες, διοικούνται άσχημα, υπονομεύονται από τις λιποταξίες και τη διαφθορά. Οι δυνάμεις αυτές υφίστανται το τελευταίο διάστημα απώλειες δίχως ιστορικό προηγούμενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ