Βραζιλία: Ο πρόεδρος Τέμερ ζητά τη διακοπή της έρευνας εις βάρος του

|
THESTIVAL TEAM

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης έχει μπει ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Ο ίδιος δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια του διαγγέλματός του, του δεύτερου σε διάστημα δύο ημερών, ότι οι ηχογραφημένες συνομιλίες που τον παρουσιάζουν ως δράστη δωροδοκίας για την εξαγορά της σιωπής μάρτυρα είναι κατασκευασμένες και ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να διακόψει την εναντίον του έρευνα για διαφθορά μέχρι την ανάλυση του υλικού.

Ο Τέμερ ανέφερε ότι στην κατάθεσή του εναντίον του ο Ζοέσλεϊ Μπατίστα, πρόεδρος της βιομηχανίας επεξεργασίας προϊόντων κρέατος JBS, έπεσε σε αντιφάσεις, είπε ψέματα και ότι κερδοσκόπησε εις βάρος του εθνικού νομίσματος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς του θεσμούς της χώρας του και έδωσε την διαβεβαίωση ότι η Βραζιλία δεν θα εκτροχιασθεί και ότι θα συνεχίσει να κυβερνάται.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.