Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στη Νέα Υόρκη, καθώς σε δύο διαφορετικά σημεία της αμερικανικής μεγαλούπολης, αυτοκίνητα έπεσαν πάνω σε πεζούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άνθρωποι είναι νεκροί και πάνω 27 τραυματίστηκαν στα δύο περιστατικά.

Αρχικά, στην πολυσύχναστη Times Square ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, ενώ σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο οδηγός χτύπησε 23 άτομα, εκ των οποίων ένας είναι νεκρός και 22 άτομα τραυματίες. Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση 42ης και 7ης λεωφόρου της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που μίλησαν στο Fox News,ο οδηγός πήγαινε ανάποδα με το αυτοκίνητο στο δρόμο και επιχείρησε να μπει σε ένα πεζόδρομο, ενώ μετά το συμβάν επιχείρησε να διαφύγει.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης έσπευσαν στο σημείο. Οι μνήμες όλων πήγαν σε αντίστοιχες τρομοκρατικές ενέργειες, ωστόσο πρις από λίγο οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειεας.

Τα καταστήματα στην Times Square έχουν αποκλειστεί.

Ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Σον Σπάισερ, δήλωσε ότι ο «Πρόεδρος έχει λάβει γνώση του συμβάντος στην Times Square και ενημερώνεται διαρκώς».

Και άλλο περιστατικό στο Staten Island: 1 νεκρός, 5 τραυματίες

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, συνέβη και δεύτερο παρόμοιο περιστατικό πριν από λίγο στο Στέιτεν Αιλαντ. Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τουλάχιστον τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. το περιστατικό συνέβη στην διασταύρωση Μπρόντγουεϊ και Κάσλτον.

Σύμφωνα με το New York Daily News, ωστόσο, το περιστατικό αφορούσε τη σύγκρουση δύο αυτοκινήτων και είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν ακόμα 11. Το περιστατικό έγινε στο Λιμάνι του Ρίτσμοντ στις 11:40 π.μ τοπική ώρα.