Τους ηγέτες των μουσουλμανικών χωρών να «καταπολεμήσουν το μίσος και των εξτρεμισμό» και να επιδιώξουν ένα ειρηνικό μέλλον για τους πιστούς του Ισλάμ, δήλωσε ότι θα καλέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία.

Απευθυνόμενος σε σπουδαστές της σχολής του λιμενικού σώματος κατά την τελετή αποφοίτησής τους, ο Τραμπ συμπλήρωσε ότι θα αναζητήσει νέους εταίρους στη Μέση Ανατολή διότι «πρέπει να σταματήσουμε τη ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία».

«Κανένας άλλος πολιτικός στην ιστορία, και το λέω αυτό με πολλή σιγουριά, δεν έχει αντιμετωπιστεί πιο άδικα», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος στη σχολή λιμενικών.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ρεπουμπλικάνος εκτίμησε στην ίδια ομιλία ότι κανένας πολιτικός δεν έχει αντιμετωπιστεί «πιο άδικα» από τον ίδιο, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας The New York Times κατά τις οποίες φέρεται να ζήτησε από τον πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να κλείσει μια έρευνα για τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν.

«Δεν μπορείς να τους αφήσεις να σε νικήσουν», συνέχισε ο ρεπουμπλικάνος, ο οποίος εξελέγη τον Νοέμβριο έπειτα από μια εκστρατεία στην οποία η Ρωσία κατηγορήθηκε ότι επενέβη εναντίον της δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον.

«Πρέπει να κατεβάσεις το κεφάλι και να δώσεις μάχη, μάχη, μάχη. Δεν μπορείς ποτέ, ποτέ να πέσεις. Δείτε πως με μεταχειρίζονται τελευταία. Ειδικά τα μέσα ενημέρωσης».