Αφορμή από την γενική οικονομική κρίση φαίνεται πως πήρε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς ζήτησε να μειωθεί το ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ που πληρώνει στην πρώην σύζυγό του Βερόνικα Λάριο, μιας και τον... τσάκισε η κρίση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού για μείωση του ποσού που κατέβαλε ως διατροφή στην πρώην σύζυγό του Βερόνικα Λάριο, μέχρι το 2015.

"Ο Μπερλουσκόνι είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο" και η διαφορά των εισοδημάτων του, με εκείνα της πρώην συζύγου του "είναι ουσιαστική", αποφάνθηκαν οι ανώτατοι δικαστές.

Βάσει των φορολογικών του δηλώσεων, ο μέσος όρος των ετήσιων εισοδημάτων του Μπερλουσκόνι υπολογίσθηκε στα 53 εκατομμύρια ευρώ, σε ό,τι αφορά την περίοδο από το 2006 μέχρι το 2010.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μέλη του ιταλικού Αρείου Πάγου θεώρησαν ότι δεν διαθέτει βάση ο ισχυρισμός των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην Καβαλιέρε, ότι τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής κρίσης, οι απολαβές του μειώθηκαν.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, αναφέρουν ότι το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα, ίσχυσε μέχρι την έκδοση της απόφασης διαζυγίου, το 2015. Η Βερόνικα Λάριο και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πήραν επίσημα διαζύγιο πριν δυο χρόνια, και η διατροφή μειώθηκε στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο "μίστερ τιβί" έχει προσφύγει ζητώντας, να μειωθεί και το ποσό της νέας διατροφής, αλλά η σχετική απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί.