Ντάισελμπλουμ: Καμία υπόσχεση για συμφωνία έως τις 7 Απριλίου – Μοσκοβισί: Πρέπει να αποφύγουμε τις καθυστερήσεις (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Για πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών, αλλά και για ανοιχτά καίρια ζητήματα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

“Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί μας ενημέρωσαν. Έχει γίνει δουλειά και πρόοδος αλλά κάποια βασικά ζητήματα παραμένουν. Συμφωνήσαμε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν στις Βρυξέλλες τις επόμενες μέρες όσον αφορά τα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν για να συμφωνήσουμε σε ένα συνολικό πακέτο”, τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε πως “το επόμενο Eurogroup είναι την 7η Απριλίου αλλά δεν υπάρχει υπόσχεση ότι μέχρι τότε θα έχει τελειώσει όλη αυτή η δουλειά. Θα υπάρξουν εντατικοποιημένες συζητήσεις στις Βρυξέλλες”.

Από την πλευρά του ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί αναφέρθηκε στα ανοιχτά ζητήματα της αγοράς εργασίας και του συνταξιοδοτικού, μιλώντας παράλληλα για «μεγάλες προοδους κατά την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα”. “Πρέπει να αποφύγουμε τις καθυστερήσεις”, υπογράμμισε.

“Αποφασίσαμε να υπάρξουν συγκεκριμένες και ταχύτατες διαδικασίες για να κλειδώσουμε αυτά τα ζητήματα. Έχουμε δημιουργήσει το πλαίσιο των επαφών που θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες μέρες για να βρεθεί ένα κοινό πεδίο σε αυτά τα ζητήματα. Ελπίζω να καταλήξουμε σε μια ολοκλήρωση της αξιολόγησης τις επόμενες εβδομάδες” δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup.

Δείτε τα βίντεο του enikos.gr:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.