Δύο εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς τρεχούμενο νερό στο Χαλέπι

|
THESTIVAL TEAM

Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι στο Χαλέπι δεν διαθέτουν τρεχούμενο νερό, εξαιτίας των πρόσφατων βομβαρδισμών ανακοίνωσε σήμερα η Unicef, η οποία εκφράζει φόβους για εμφάνιση ασθενειών σε παιδιά.

«Οι σφοδρές επιθέσεις κατέστρεψαν το αντλιοστάσιο της Μπαμπ αλ Ναϊράμπ που παρέχει νερό σε περίπου 250.000 κατοίκους στο ανατολικό Χαλέπι», ανέφερε η εκπρόσωπος της Unicef στη Συρία Χάνα Σίνγκερ, προσθέτοντας ότι «σε αντίποινα, οι αντάρτες σταμάτησαν τη λειτουργία του αντλιοστασίου που βρίσκεται στην περιοχή τους, με αποτέλεσμα να έχει πλέον διακοπεί η υδροδότηση και στον δυτικό τομέα της πόλης όπου ζουν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι».

Η Unicef εκτιμά ότι από την έλλειψη πόσιμου νερού κινδυνεύουν περισσότερο οι κάτοικοι των ανατολικών συνοικιών γιατί η μοναδική εναλλακτική τους είναι το μολυσμένο νερό των πηγαδιών.

Η οργάνωση ανέφερε ότι σκοπεύει να στείλει επειγόντως υδροφόρες στην πόλη, διευκρινίζοντας όμως ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν είναι εφαρμόσιμο μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.