Με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον του γενικού προξενείου των ΗΠΑ συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη έντεκα Σύροι που πιστεύεται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Άλλος ένας φερόμενος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους είχε συλληφθεί την Τρίτη με την υποψία του σχεδιασμού επίθεσης αυτοκτονίας στο προξενείο.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν ενημερωθεί για την απειλή και αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να διακόψουν για μία ημέρα ορισμένες λειτουργίες του προξενείου τους στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει το ΑΜΠΕ. 

Παράλληλα, αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν 150 διαβατήρια -στην πλειονότητά τους ευρωπαϊκά- που ήταν κρυμμένα σε μικρά φουρνάκια και συνέλαβαν άλλους δύο άνδρες που πιστεύεται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Dogan, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ και οδηγήθηκαν στην έδρα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Ταξίδευαν μαζί και έφτασαν στην Τουρκία από ευρωπαϊκή χώρα. Ο ένας από τους υπόπτους είναι Σύρος.

Εκτός από τα διαβατήρια, μέσα στα πέντε "φουρνάκια για παρασκευή πίτσας" που είχαν στην κατοχή τους οι δύο άνδρες βρέθηκαν δύο μίνι κάμερες, δέκα κάρτες SIM και πολλές κάρτες μνήμης. Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι τα διαβατήρια ήταν πλαστά, ωστόσο το πρακτορείο μετέδωσε ότι ήταν γνήσια.