Αναγνώστρια των ΝΥΤ ξεσπάθωσε υπέρ της Ελλάδας και βραβεύθηκε

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Να εξηγήσει στους Αμερικάνους για ποιο λόγο πρέπει να ενδιαφέρονται για την ελληνική κρίση, προσπάθησε μέσα από σχόλιο της μία αναγνώστρια των New York Times.

Στο σχόλιο της εξηγεί ότι ο κόσμος στις ΗΠΑ ασχολείται επιλεκτικά με την Ελλάδα και κατηγορεί το λαό της για τεμπελιά άδικα.

Χάρη σε αυτά που έγραψε, οι New York Times ανέδειξαν το σχόλιό της ως το καλύτερο για την εβδομάδα που πέρασε, το θερινό διαγωνισμό που κάνει η αμερικανική εφημερίδα.

Διαβάστε τι έγραψε η αναγνώστρια, με τον κωδικό «ElenaPRHSLions2015»:

«Είναι εύκολο για τους ανθρώπους που ζουν σε μία οικονομικά προνομιούχες χώρες να υιοθετήσουν μία στάση τύπου «γιατί να ενδιαφερθούμε» για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Είναι διπλά απλό να ρίξουμε την ευθύνη του χρέους σε έναν «τεμπέλη» ελληνικό λαό, αφήνοντας τους διεφθαρμένους πολιτικούς θεσμούς (που πήραν τις αποφάσεις να ενθαρρύνουν τις ασφυκτικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές) με λίγη σκόνη στους ώμους τους.

Η Αμερική είναι διαποτισμένη από τον ελληνικό πολιτισμό. Εμπορευματοποιούμε την ελληνική μυθολογία, τις ελληνικές ιδέες, διαδίδουμε την ελληνική φιλοσοφία. Αντιμετωπίζουμε τα ελληνικά νησιά των διακοπών σαν να είναι αντιπροσωπευτικά του συνόλου της Ελλάδας, σαν να είναι ο τουρισμός αλληλεγγύης ένας τρόπος να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία και όχι ένα παιχνίδι στην πλάνη των οικονομικών που μόνο βοηθούν τους πλούσιους να γίνουν πλουσιότεροι.

Ενώ εμείς ενισχύσουμε τα ΜΜΕ και την αγορά με την οικειοποίηση του ελληνικού πολιτισμού, επιλεκτικά αγνοούμε ότι μέρος αυτού του πολιτισμού είναι οι Ελληνες που είναι ο τρίτος λαός στις ώρες εργασίες στον κόσμο αλλά παρόλα αυτά τους αποκαλούν ”τεμπέληδες”, ότι υπήρξε 272% αύξηση της ύφεσης εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης, ότι οι πλούσιοι μπορούν να απαιτούν λιτότητα για να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν σε βάρος των φτωχών. Οι Ελληνες δεν θέλουν περισσότερα μέτρα λιτότητας. Η ψήφος για μία αριστερή κυβέρνηση ήταν επίσης ψήφος ενάντια στη δουλεία του χρέους υπό την ΕΕ. Η ευαισθητοποίηση για την ελληνική κρίση είναι πιο σημαντική από ποτέ, καθώς συνεχίζεται η μάχη για τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και των συνθηκών διαβίωσης».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.