Daily Mail για Κέρκυρα: Ο Παράδεισος βρίσκεται σε κίνδυνο

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Βρετανός δημοσιογράφος, Richard Pendlebury, με ρεπορτάζ στην Daily Mail δίνει το κλίμα που επικρατεί στην Κέρκυρα μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την προκήρυξη δημοψηφίσματος στην χώρα μας. Αλλά γιατί ο Pendlebury επέλεξε το νησί των Φαιάκων για να κάνει το σχετικό ρεπορτάζ;

Σύμφωνα με το protothema, ο δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του εξηγεί, η Κέρκυρα είναι ο «Παράδεισος» για τους Βρετανούς τουρίστες, που το επισκέπτονται κατά δεκάδες χιλιάδες για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, αλλά, παράλληλα, στο νησί ζουν μόνιμα και 15.000 Βρετανοί, που αποτελούν την μεγαλύτερη κοινότητα Βρετανών στην Ελλάδα.
«Σε κίνδυνο βρίσκεται ο Παράδεισος των Βρετανών», γράφει στο άρθρο του ο δημοσιογράφος και επισημαίνει ότι στο νησί με τις κλειστές τράπεζες, τα ATM στερεύουν από μετρητά, τα πρατήρια βενζίνης από καύσιμα, ενώ αναφέρει ότι μια «παγωνιά» απλώνεται μεταξύ των Βρετανών τουριστών και αυτών που ζουν μόνιμα στο νησί, καθώς αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την επικείμενη οικονομική καταστροφή.

Ο δημοσιογράφος δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, έχει ήδη συμβουλεύσει τους Βρετανούς τουρίστες που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα να έχουν μαζί τους αρκετά μετρητά, αλλά ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι οι Βρετανοί που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα θα πρέπει να φροντίσουν να εισπράττουν τις συντάξεις τους μέσω βρετανικών τραπεζών και όχι ελληνικών.
Ο δημοσιογράφος μίλησε με Βρετανούς που κατοικούν για πολλά χρόνια στην Κέρκυρα και ζήτησε να του περιγράψουν το κλίμα που επικρατεί στο νησί. Η Marianna Jones ζει επί 28 χρόνια στην Κέρκυρα και ασχολείται με εταιρεία στον τομέα των ταξί. Η ίδια ανέφερε στον δημοσιογράφο ότι μόλις πριν δυο μέρες τρία κρουαζιερόπλοια ελλιμενίστηκαν στο νησί και εκατοντάδες τουρίστες αποβιβάστηκαν για να κάνουν εκδρομές και να απολαύσουν τις ομορφιές του…

Είναι η πρώτη φορά, δήλωσε η Jones, που δεν δέχθηκε πιστωτικές κάρτες από τους τουρίστες και ζήτησε μόνο μετρητά… Η ίδια δήλωσε στον δημοσιογράφο ότι η μητέρα της στη Βρετανία της τηλεφώνησε και ανησυχεί πολύ για εκείνη και για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Επίσης, η Marianna Jones, υποστήριξε ότι ο μεγαλύτερος φόβος των ηλικιωμένων Βρετανών που έχουν επιλέξει να ζήσουν στην Κέρκυρα, είναι αν θα πάρουν τις συντάξεις τους μέσω των λογαριασμών τους στις ελληνικές τράπεζες. «Κανείς  δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές τράπεζες, έχουμε δει ότι μπορεί να κλείσουν και να κρατήσουν τα χρήματά μας», δήλωσε η Βρετανίδα, που ζει μόνιμα στο νησί του Ιονίου.

Στο facebook έχει δημιουργηθεί μια σελίδα για τους Βρετανούς που ζουν στην Κέρκυρα, ώστε να μπορούν να μοιράζονται τις απορίες τους και τα ερωτήματά τους σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα. Μία χρήστης έγραψε: «Πολλά βενζινάδικα δεν είχαν σήμερα καθόλου καύσιμα, έπρεπε να επισκεφθώ πέντε διαφορετικά για να βρω λίγη βενζίνα. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν αποθέματα…».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.