«Περί μαλακίας, με την αρχαία έννοια» τιτλοφορείται το σημερινό άρθρο του Θανάση Καρτερού στην Αυγή ως απάντηση σε όλους όσοι, κατά τον αρθρογράφο, κάνουν λόγο για εσωκομματικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ερώτημα «πόσο έλλειμμα επιχειρημάτων και πλεόνασμα μαλακίας -με την αρχαία έννοια- έχουν, για να γράφουν και να προπαγανδίζουν με άκρα σοβαρότητα ότι το μεγάλο πρόβλημα του Τσίπρα δεν είναι οι δανειστές, αλλά η εσωκομματική αντιπολίτευση;», δίνονται δύο εκδοχές-απαντήσεις.

«Η μια είναι ότι ως πεινασμένοι ονειρεύονται καρβέλια. Προσδοκούν ανάσταση νεκρών με σύγκρουση, εμφύλιο, σφαγές, εντός ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως αναφέρει το protothema.gr, στο πλαίσιο αυτό, «αν θέλουν να πιστεύουν στο θαύμα, ότι θα τους ανασύρουν από την ανυποληψία στην εξουσία ο Νταβανέλος ή ο Μηλιός, επειδή έχουν τις απόψεις που έχουν, ας το πιστεύουν».

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η εκδοχή, σύμφωνα με το άρθρο, «να κατασκευάζουν κάτι τέτοια για να 'χουμε να λέμε. Στην περίπτωση αυτή, ανάγκη πάσα να αλλάξουν οι δανειστές επιτελείς, επιτελεία, επιτελικούς και επιτετραμμένους. Διότι όταν πας να αντιμετωπίσεις μια κυβέρνηση μεγάλης αποδοχής και ακόμα μεγαλύτερης ανοχής με όπλο τη μαλακία -με την αρχαία έννοια, είπαμε-, έχεις μεγάλο πρόβλημα. Πολιτικό, ου μην και διανοητικό».