Ένα βήμα μπροστά οι Γερμανοί: Σε κορσέδες και πάνες ακράτειας κρύβουν τα λεφτά τους!

|
THESTIVAL TEAM

Αφού μας κορόιδεψαν αρκετά, γέλασαν, μας έκαναν πρωτοσέλιδα και “βάφτισαν” τα σεντούκια “ελληνικές τράπεζες”, οι Γερμανοί φαίνεται ότι αποφάσισαν να μας ξεπεράσουν! Και μάλλον τα καταφέρνουν καθώς κρύβουν τα λεφτά τους (για να τα γλιτώσουν από την εφορία και όχι τους κλέφτες) στα πιο περίεργα μέρη που βάζει ο μέσος νους. 

Όπως αναφέρει η Bloomberg, οι ελβετικές τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο διεθνούς εκστρατείας για την πάταξη της φοροδιαφυγής και η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει φρένο στους αδήλωτους πόρους των Γερμανών φορολογουμένων.

Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότεροι Γερμανοί αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελβετικές τράπεζες λόγω της ενδεχόμενης άρσης του τραπεζικού απορρήτου αναζητώντας όλο και πιο παράξενα και δυσεύρετα σημεία.

Η υπόθεση του προέδρου της Bayern Μονάχου Uli Hoeness, ο οποίος χρησιμοποιούσε το λογαριασμό του στην Ελβετία για να αποφύγει να πληρώσει φόρους στη χώρα του, καθώς και η αγορά ελβετικών τραπεζικών δεδομένων από γερμανικά κρατίδια, έχει τρομοκρατήσει τους Γερμανούς, που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για αποφυγή της φορολογίας στις ελβετικές τράπεζες.

Όπως αναφέρει ο Markus Ueckert, εκπρόσωπος τελωνείου στο Loerrach, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία: “μια 72χρονη φορούσε κορσέ τον οποίο είχε γεμίσει με 150.00 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση, ένας άντρας κρατούσε δύο κουτιά με πάνες ακράτειας, τα οποία περιείχαν 140.000 ευρώ”.

Γερμανοί και Βρετανοί, που δεν κατοικούν μόνιμα στην Ελβετία, κράτησαν αδήλωτα το 2010 περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια,

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Booz & Co., Γερμανοί και Βρετανοί, που δεν κατοικούν μόνιμα στην Ελβετία, κράτησαν αδήλωτα το 2010 περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.