Γκολιδάκης: Διώξαμε 12.000 Σέρβους σε μια μέρα – Πήγαν προς το Μαυροβούνιο και τη Μαύρη Θάλασσα

|
THESTIVAL TEAM

Για το “χτύπημα” που δέχθηκε ο τουρισμός της Βόρειας Ελλάδας και του Δήμου Βόλβης εξαιτίας του μπλόκου που επέβαλλε η κυβέρνηση στους Σέρβους τουρίστες που θέλησαν να έρθουν στη χώρα μας, μίλησε στον FOCUS FM ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΒ Δήμου Βόλβης & Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υποδομών και Ενεργειακής εξοικονόμησης, Χρήστος Γκολιδάκης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “FOCUS στη 1” με τον Στέφανο Δαμιανίδη, ανέφερε ότι οι Βαλκάνιοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα “ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους”, όπως άλλωστε και εμείς, και “ήθελαν να έρθουν στην Ασπροβάλτα να κάνουν το μπάνιο τους” αλλά “η κυβέρνηση τους έστειλε στο Μαυροβούνιο και στη Μαύρη Θάλασσα”. Ο κ. Γκολιδάκης σημείωσε ότι “12.000 Σέρβοι μετακινήθηκαν προς τα εκεί”, ενώ θα μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα κι έκανε λόγο για “μαχαιριά” στον τουρισμό της περιοχής.

Για το λιμάνι του Σταυρού

Όσον αφορά το λιμάνι του Σταυρού, ο κ. Γκολιδάκης είπε ότι χτίστηκε πριν από περίπου 35-40 χρόνια κι έκανε λόγο “για ορφανό λιμάνι”.

“Δεν είναι ούτε της Περιφέρειας, ούτε του Δήμου, ούτε του κράτους” υπογράμμισε, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει φορέας διαχείρισης του λιμένος με αποτέλεσμα να μη μπορεί ο Δήμος να το αναβαθμίσει ή να το προστατεύσει. “Είναι στον αέρα. Χτίστηκε και μετά έμεινε έτσι, δεν αδειοδοτήθηκε και δεν παραχωρήθηκε” δήλωσε ο κ. Γκολιδάκης καταλήγοντας στο γεγονός ότι το λιμάνι αυτή τη στιγμή είναι παράνομο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.