Μια βόλτα στα νερά του Θερμαϊκού επιδιώκουν καθημερινά δεκάδες τουρίστες και Θεσσαλονικείς, επιλέγοντας τα καραβάκια «Άγιος Γεώργιος» και «Ποσειδών», που πραγματοποιούν το δρομολόγιο μεταξύ της πόλης και της Αγίας Τριάδας, της Περαίας και των Νέων Επιβατών, προτού επιστρέψουν στον Λευκό Πύργο και το λιμάνι.

«Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι μας στην Περαία. Ακούσαμε γι΄ αυτό το υπέροχο καραβάκι που πηγαίνει από τη Θεσσαλονίκη στην Περαία και θέλουμε να επισκεφθούμε τις παραλίες, να απολαύσουμε την ελληνική κουζίνα και να περάσουμε όμορφα. Λατρεύουμε την ελληνική φιλοξενία» επισήμανε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Αμερικανός τουρίστας, που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη από τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας τις εταιρείας που διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, Νίκο Τσαμασλή, «περίπου 25.000 επιβάτες, Θεσσαλονικείς και τουρίστες έχουν ταξιδέψει από τον Μάιο μέχρι σήμερα με τα δύο "καραβάκια" για τις κοντινές ακτές της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας και αναμένουμε να φτάσουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου τους 50.000».

Η Φανή Ευσεβίου που ζει στη Θεσσαλονίκη εκμυστηρεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως χρησιμοποιεί τα δρομολόγια από τότε που ξεκίνησαν: «είναι σημαντικό για εμάς που δεν μπορούμε να φύγουμε από την πόλη, είναι ένας πολύ ωραίος θεσμός. Ακόμα και το ταξιδάκι μιας ώρας στο Θερμαϊκό είναι απολαυστικό. Μακάρι να μη σταματήσει αυτό, είναι μια αναπνοή για τους Θεσσαλονικείς. Κάνουμε το μπανάκι μας και απολαμβάνουμε και το ουζάκι μας».

«Ο κόσμος είναι πραγματικά ενθουσιασμένος και με τη διαδρομή. Κάθονται πάνω και απολαμβάνουν τη θάλασσα. Ξεκινάμε από το λιμάνι κάνουμε στάση στο Λευκό Πύργο και μετά πηγαίνουμε Περαία, Νέους Επιβάτες, Αγία Τριάδα και επιστρέφουμε με την ίδια διαδρομή» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καπετάνιος του πλοίου «Άγιος Γεώργιος», Δημήτρης Παρασχάκης.