Η αρμενικής καταγωγής Chef Gayane Breiova, καλεσμένη ως Guest Chef, στο ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort, ταξίδεψε τους καλεσμένους στις γεύσεις της αρμένικης κουζίνας με πιάτα μαγειρεμένα με μια μοντέρνα οπτική.

Η Chef, καλεσμένη της Brand Chef Ντίνας Νικολάου επιμελήθηκε ένα μενού 6 πιάτων, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο εστιατόριο Portofino το Σάββατο που μας πέρασε.

chef 3.jpg

 

Γεύσεις που περιελάμβαναν είδη χόρτων από την Αρμενία, αρμένικο πλιγούρι μαγειρεμένο με παραδοσιακό τρόπο και πανακότα από γιαούρτι. Η βραδιά συνοδευόταν από αρμένικη μουσική, η οποία έκανε τη chef να μας ξεδιπλώσει και το ταλέντο της στο χορό! Στα highlights της βραδιάς, το συρτάκι που ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους.
Το δείπνο αυτό ήταν το επιστέγασμα της τριήμερης επίσκεψής της στο ξενοδοχείο με συμμετοχή σε γαστρονομικές δραστηριότητες με τους επισκέπτες.

Η δυναμική και πολυτάλαντη Chef δήλωσε πως «Είναι η πρώτη μου φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα και έχω λατρέψει τους ανθρώπους, τη φιλοξενία, τις πρώτες ύλες. Το ταπεραμέντο των Ελλήνων και η αυθεντική φιλοξενία σας, με έχει ενθουσιάσει! Όλες οι γεύσεις και οι όμορφες αναμνήσεις θα με συντροφεύουν στην επιστροφή μου στη Μόσχα».

chef 2.jpg

Η Gayane Breiova διατηρεί το εστιατόριο “Gayane’s” στη Μόσχα με επιρροές από την αρμένικη κουζίνα και το “VЕГАНУТЫЕ” με το αποκλειστικά vegan μενού. Επίσης, είναι συγγραφέας 3 βιβλίων, για ένα από τα οποία έχει βραβευτεί. Η επίσκεψή της στην Ελλάδα έρχεται και ως συνέχεια του φεστιβάλ “Discover Russian Cuisine”, στο οποίο συμμετείχε μαζί με τη Ντίνα Νικολάου, μαγειρεύοντας με ρωσικά προϊόντα συνταγές της χώρας τους.

Το Miraggio θα συνεχίσει σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι, με την εκλεκτή ομάδα μαγείρων του υπό την επιμέλεια του Executive Chef Σταμάτη Ελευθερίου, να γαργαλάει τους ουρανίσκους μας.