Χαλκιδική: Αναστάτωση από τις πολύωρες διακοπές ρεύματος στον δήμο Αριστοτέλη

|
THESTIVAL TEAM

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αριστοτέλη από τις συχνές και πολύωρες διακοπές ρεύματος που σημειώνονται στην περιοχή, δημιουργώντας έντονη δυσαρέσκεια στους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και στους κατοίκους και τους επισκέπτες, καθώς βρισκόμαστε στη θερινή περίοδο.

Μιλώντας στο halkidikifoucs ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής, Δημήτρης Χαδαλής, εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός, επισημαίνοντας ότι εδώ και μία εβδομάδα σημειώνονται πολύωρες διακοπές ρεύματος στα Ν. Ρόδα, την Ιερισσό, την Ουρανούπολη και το Στρατώνι, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των επιχειρήσεων και τη δυσαρέσκεια των τουριστών. Όπως ανέφερε ο κ. Χαδαλής χθες Παρασκευή υπήρξε διακοπή ρεύματος από τις 8.30 το απόγευμα μέχρι τις 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, σημειώνοντας ότι το ίδιο είχε συμβεί το προηγούμενο Σάββατο, αλλά και μέσα στην εβδομάδα που πέρασε.

Tην περασμένη Τετάρτη, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής απέστειλε επιστολή στον Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) σχετικά με το πρόβλημα της πολύωρης διακοπής του προηγούμενου Σαββάτου και την έντονη δυσαρέσκεια που προκάλεσε τόσο στους επαγγελματίες, όσο και στους τουρίστες, ζητώντας τη λήψη μέτρων για να μην επαναληφθεί το πρόβλημα.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου», τόνισε αγανακτισμένος ο κ. Χαδαλής, σημειώνοντας ότι κάποιοι επαγγελματίες επικοινώνησαν με το τεχνικό τμήμα του ΔΕΔΔΗΕ, απ’ όπου τους είπαν ότι οι διακοπές οφείλονται είτε σε βλάβες που προκαλούν κεραυνοί, είτε σε βλάβες των μετασχηματιστών.

«Καίγονται ηλεκτρικές συσκευές, χαλούν τρόφιμα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς ζημιές, οι τουρίστες διαμαρτύρονται. Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ένα σωρό χρήματα για να πάρουμε γεννήτριες για τα καταλύματα και τις επιχειρήσεις μας», υπογράμμισε ο κ. Χαδαλής, αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής διακοπής ρεύματος όλες οι ταβέρνες στα Ν. Ρόδα ήταν άδειες.

«Οι επανειλημμένες διακοπές ρεύματος έχουν σοβαρή επίπτωση στη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς οι επαγγελματίες της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι με ζημιές από την αρχή της τουριστικής περιόδου», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.