Δύο info-kiosks τα οποία έχουν ως σκοπό την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης λειτουργούν, στην πλατεία Αριστοτέλους και στην περιοχή του Βασιλικού Θεάτρου.

Ο εξοπλισμός και η λειτουργία των info – kiosks είναι μια πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau και δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

“Το κεντρικό σκεπτικό της παράταξης μας, η οποία διοικεί το δήμο ήταν “όταν δεν ξέρεις το παρελθόν σου, δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου. Αυτό έχει φέρει αποτέλεσμα και ειδικά στον Τουρισμό και με αυτά τα info-kiosks που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα θα μπορούν να ενημερώνονται οι πολίτες και οι τουρίστες”, τόνισε στην παρουσίαση των info-kiosks, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σημείωσε: «Ήταν ευτυχής συγκυρία η δωρεά ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, που κατανεμήθηκε σε κατασκευές και σε πιο soft ενέργειες και δράσεις. Μία από αυτές είναι η δημιουργία των info kiosks και η δυνατότητα να λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για την ελληνική δημόσια αντίληψη». Τέλος, ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο Δήμος δεν λαμβάνει χρήματα από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αλλά παραλαμβάνει έργο, ένα ιδιωτικό έργο και το Ίδρυμα είναι αυτό που καθορίζει τις διαδικασίες βάσει των οποίων δίνεται η δωρεά, οι οποίες κατ’ αυτό τον τρόπο είναι απόλυτα διαφανείς.

 

 

kiosk5.jpg

Από την πλευρά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, αναφέρθηκε στην σκληρή δουλειά που έγινε από την πλευρά του δήμου για να έρθουν τουρίστες στη Θεσσαλονίκη η οποία έχει φέρει αποτελέσματα και αυτό φαίνεται από τα νούμερα.

“Οι ξένοι τουρίστες τριπλασιάστηκαν και συνολικά ο αριθμός των επισκεπτών διπλασιάστηκε. Ενδεικτικά φέτος τον Ιούνιο η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι 84,4 % και είναι αυξημένος 16% σε σχέση με πέρσι, ενώ ο δείκτης ποιότητας που μετρούν και οι ξενοδόχοι είναι αυξημένος σε ποσοστό 25,5 %”, τόνισε ο κ. Πέγκας.

Όπως είπε μετά το την απόσυρση του ΕΟΤ από το εσωτερικό της χώρας, στην πόλη υπήρχε ένα κενό στην ενημέρωση των τουριστών και με αυτά τα δύο kiosks τα οποία βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία θα προσπαθήσει να αναπληρωθεί αυτό το κενό.

«Στο παρελθόν η Θεσσαλονίκη ήταν ένας μη τουριστικός προορισμός, που δεν είχε επισκέπτες από το εξωτερικό. Η αλλαγή αυτής της εικόνας οφείλεται στη σκληρή δουλειά και τη στρατηγική που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, με πυρήνα το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου που δημιουργήθηκε το 2013 ενώ δεν υπήρχε πριν από το 2011», τόνισε ο κ. Πέγκας και συμπλήρωσε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τότε που ο Δήμος έβαλε στην ατζέντα της πόλης την τουριστική ανάπτυξη, διπλασιάστηκαν, στο σύνολό τους, οι επισκέπτες της πόλης και  τριπλασιάστηκαν οι ξένοι επισκέπτες».

“Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να παραμείνει και μετά τα δύο χρόνια που θα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νιάρχος. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα να μπορέσουμε να τα κρατήσουμε και μετά τα δύο χρόνια”, ανέφερε από την πλευρά του
ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau (TCB), Γιάννης Ασλάνης.

«Με τη λογική να συμπληρώσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι να τις καταπολεμήσουμε και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την καταπολέμηση της κρίσης, σήμερα υλοποιούμε ακόμη μια δωρεά του Ιδρύματος, από τις πολλές που έχουν υλοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Με την ενέργεια αυτή καλύπτουμε τον εξοπλισμό και τη στελέχωση της διετούς λειτουργίας των δύο info kiosks, σε επταήμερη βάση, όπως επίσης και την εγκατάσταση ενός συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης θεμάτων πολιτισμού, έντυπο υλικό, καθώς και τη δημιουργία ψηφιακού υλικού σχετικά με την προβολή της πόλης. Το όραμα υλοποίησης ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης και με χαρά είδαμε ότι επέλεξε, με τη συγκεκριμένη δωρεά που αποτελεί υποσύνολο της δωρεάς των 10.000.000 ευρώ, να καλύψει όχι τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες του, αλλά να δημιουργήσει προοπτικές για τον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα της πόλης. Για το Ίδρυμα αποδέκτες της δωρεάς είναι οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης και μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα των δωρεών μας»., σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Πάνος Παπούλιας.

Στα info-kiosks εργάζονται 8 άτομα, τα οποία μιλούν 11 διαφορετικές γλώσσες. Λειτουργούν 365 μέρες το χρόνο, τις καθημερινές από τις 09.00 έως τις 21.00 και τα Σαββατοκύριακο από τις 10.00. έως τις 18.00.

Τις τελευταίες 30 μέρες τα έχουν επισκεφθεί 5.400 άτομα από 115 χώρες. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι Γερμανοί, οι Ρώσοι, οι Γάλλοι, οι Βρετανοί και οι Ιταλοί.

Στα Info Kiosks διατίθενται χάρτες και έντυπα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε διάφορες γλώσσες. Επίσης, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής προβολής και διαχείρισης πολιτιστικών & τουριστικών πόρων, υπηρεσιών και εκδηλώσεων προβάλλονται οι τουριστικοί και πολιτιστικοί πόροι της πόλης.

kiosk6.jpg

 kiosk4.jpg

kiosk3.jpg

kiosk2.jpg

kiosk1.jpg

kiosk.jpg