Ιδιαίτερη προτίμηση των τουριστών του Πάσχα για Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

|
THESTIVAL TEAM

Από τους πιο αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα είναι τα νησιά του Ιονίου, καθώς τα ήθη τα έθιμα, οι παραδόσεις και η κατανυκτική ατμόσφαιρα τις ιερές μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας τα κάνουν μοναδικό προορισμό.

Σύμμαχος για τα νησιά της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης εκτός από τον ηλιόλουστο καιρό που αναμένεται το τριήμερο που κορυφώνεται το Θείο Δράμα έως και την Ανάσταση, είναι το άριστο οδικό δίκτυο αλλά και τα πολλά δρομολόγια πλοίων από και προς τα νησιά με καινούργια, μεγάλα και υπερσύγχρονα πλοία.

Για τους επισκέπτες από την Αθήνα και την Πελοπόννησο η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, τους βοήθα να φτάσουν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια στα λιμάνια της Κυλλήνης για τα πλοία με προορισμό την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά αλλά και στο μεγάλο λιμάνι της Πάτρας και από εκεί να πάρουν το πλοίο για το νησί της Ιθάκης.

Σίγουρα τα Ιόνια Νησιά είναι ένας μοναδικός προορισμός για τους επισκέπτες του Πάσχα καθώς μπορούν να συνδυάσουν τη φυσική ομορφιά, τη φιλοξενία των κατοίκων αλλά και τη γρήγορη πρόσβαση στα νησιά με τα πλοία της γραμμής. Για παράδειγμα το δρομολόγιο από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο κρατά μόνο μία ώρα και δέκα λεπτά.

Κάθε χρόνο όλο και αυξάνονται οι ιδιώτες αλλά και τα οργανωμένα γκρουπ που επιλέγουν τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη για τις διακοπές του Πάσχα. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Δήμαρχος της Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, επεσήμανε ότι «υπάρχουν πολλές κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι, αν και το Πάσχα είναι νωρίτερα φέτος τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει όλα και τα σημάδια για τη νέα τουριστική περίοδο στο νησί μου είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη που άνοιξε το Νοέμβριο του 2017, πάει πάρα πολύ καλά, μας ένωσε με την υπόλοιπη Ελλάδα και έχει βοηθήσει πάρα πολύ την τουριστική κίνηση στο νησί. Ακόμα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα δρομολόγια Ιθάκης – Αστακού γεγονός που βοηθά στην ανάπτυξη του νησιού».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.