Ευχαριστίες στον κυβερνήτη και το πλήρωμα του θωρηκτού «Γ.Αβέρωφ», αλλά και στο ΓΕΝ, απηύθυνε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχης Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ, Βούλα Πατουλίδου,  για τα όσα προσέφερε το θρυλικό πλοίο με την δίμηνη παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την αναχώρησή του για το ταξίδι της επιστροφής στον όρμο του Φλοίσβου, η κα Πατουλίδου σημειώνει σε μήνυμά της πως «αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την ηγεσία του ΓΕΝ, τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του «Γ.Αβέρωφ» για την προσφορά του στην Θεσσαλονίκη και όλη την Μακεδονία».

Η ίδια επισήμανε πως «η παρουσία του θωρηκτού στον Θερμαϊκό, του ιστορικότερου πλοίου της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας ,του πλοίου –μουσείου του Πολεμικού μας Ναυτικού υπήρξε ταυτόχρονα ουσιαστικό μάθημα και μήνυμα Ιστορίας για όλους μας. Οι 27.000 μαθητές από 332 σχολεία της Μακεδονίας, οι εκπαιδευτικοί και οι νέες και οι νέες που ξεναγήθηκαν στα καταστρώματα του πιστοποιούν ,το ενδιαφέρον, την αξία και την σημασία του πλοίου αυτού στις νεότερες γενιές των κατοίκων της Μακεδονίας.

Το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ» και χωρίς καμία επιδίωξη-αναφέρει η κα Πατουλίδου-έγινε πόλος προσέλκυσης επισκεπτών στην Θεσσαλονίκη καθώς ο συνολικός αριθμός τους ξεπέρασε τα 130.000 άτομα καταγράφοντας ως Φύλακας της Μνήμης και Ιστορίας ένα νέο ρεκόρ, προσθέτοντας μια ακόμα εντυπωσιακή νίκη στις τόσες που έχει πετύχει στην υπεραιωνόβια δράση του στις ελληνικές θάλασσες».

 

Διαβάστε επίσης: Κατέπλευσε το ιστορικό θωρηκτό "Αβέρωφ" στη Μαρίνα Φλοίσβου