Μετά τα συνεχή ρεκόρ στον τουρισμό, ήρθε η διεθνής αναγνώριση για την Ελλάδα σε κορυφαίο επίπεδο, από τον επικεφαλής του (πανίσχυρου) Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), Ταλέμπ Ριφάι.

Σε επικοινωνία που είχε ο κύριος Ριφάι με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με αφορμή την υποψηφιότητα της Ελλάδας - για πρώτη φορά στην τουριστική της ιστορία - για το Εκτελεστικό Συμβούλιο του UNWTO, όπως αποκάλυψε ο σημερινός "Βηματοδότης", της τόνισε ότι: «Κάνετε εξαιρετικά άλματα στον τουρισμό. Η Ελλάδα έχει εφέτος αύξηση του τουριστικού ρεύματος 7%, ενώ ολόκληρος ο πλανήτης έχει κατά μέσο όρο αύξηση 3%».

Ο φάκελος της υποψηφιότητας ετοιμάστηκε από την Ελληνίδα Υπουργό με εξαιρετική επιμέλεια και ήδη έχει κατατεθεί, διεκδικώντας μία έδρα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του οργανισμού για την τετραετία 2018-2021.

Στο Εκτελεστικό Συμβούλιο μετέχουν 33 χώρες και μία θέση όπως αυτή που διεκδικεί η Ελλάδα θα φέρει τα πάνω κάτω στον τουρισμό μας, καθώς αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας στα διεθνή πράγματα του τουρισμού.