Κλασική μουσική και θέατρο αυτό το τριήμερο στα Δημήτρια

|
THESTIVAL TEAM

Μία μοναδική συναυλία θα δώσει απόψε στις 21:00 η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του νέου της καλλιτεχνικού διευθυντή…

Αλέξανδρου Μυράτ και με σολίστ στο φλάουτο τον διεθνώς καταξιωμένο Patrick Gallois, στο πλαίσιο των 46ων Δημητρίων. Κεντρικό έργο της εκδήλωσης είναι το Κοντσέρτο για Φλάουτο και Ορχήστρα Εγχόρδων με τίτλο Departures (Αναχωρήσεις), του Ελληνοκαναδού συνθέτη Χρήστου Χατζή, καθηγητή σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 30, 20 και 10 ευρώ.

Αύριο στις 21:00, το Μέγαρο Μουσικής θα φιλοξενήσει την ισραηλινή ορχήστρα δωματίου «Tel Aviv Soloist Ensemble», υπό την διεύθυνση του ιδρυτή και μαέστρου της, Barak Tal και με την σύμπραξη του Έλληνα πιανίστα Θοδωρή Τζοβανάκη. Τα εισιτήρια διατίθενται στις τιμές των 20 και 10 ευρώ.

Επίσης αύριο, όπως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 21:00, θα εμφανιστεί στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, ο θίασος του Εθνικού Θεάτρου της Κρακοβίας, «Stary», ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ, «Ρίττερ, Ντένε, Φος», σε σκηνοθεσία του Κρίστιαν Λούπα, στα πλαίσια των 46ων «Δημητρίων». Η παράσταση θα ανέβει στα Πολωνικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους. Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 15 και 5 ευρώ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.