Βαλκανική Πλατεία 2011: Ταξίδι στα έθιμα, τους ήχους και τα χρώματα

|
THESTIVAL TEAM

Καλοκαίρι πολιτισμού είναι το φετινό για τον Δήμο Νεάπολης- Συκεών. Είναι η πρώτη χρονιά του Καλλικρατικού δήμου και οι εκδηλώσεις που είχαν γίνει θεσμός…

τα προηγούμενα χρόνια σε Νεάπολη και Συκιές, ένωσαν τις δυνάμεις τους. Έτσι, μετά τα Μερκούρεια, ακολουθεί η «Βαλκανική Πλατεία 2011».

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικά, χορευτικά και θεατρικά σχήματα, ενδιαφέρουσες συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων Ελλήνων και Βαλκάνιων συγγραφέων, έκθεση χαρακτικής, παρουσιάσεις και εκθέσεις εθελοντικών κοινωνικών και οικολογικών οργανώσεων, γαστρονομικές και εμπορικές εκθέσεις καθώς και ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα.

Η Τελετή Έναρξης της Βαλκανικής Πλατείας, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, με μια μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην ειρήνη, στο χώρο των Συμμαχικών Κοιμητηρίων των θυμάτων του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Η Τελετή Έναρξης περιλαμβάνει την παρουσίαση του έργου «Άξιον Εστί» του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, μελοποιημένο από το Μίκη Θεοδωράκη, με σολίστ τον Μανώλη Μητσιά, αφηγητή το Γρηγόρη Βαλτινό, ψάλτη-βαρύτονο τον Απόστολο Σωτηρούδη και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, υπό την διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου. Συμμετέχουν επίσης η πολυφωνική χορωδία Σταγείρων-Ακάνθου του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, η χορωδία της Μουσικής Σχολής Ρεντίνας του Δήμου Βόλβης και η Νέα χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.