Αρχαιολογικοί χώροι και βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τις πύλες τους από 30 Αυγούστου έως και τις 11 Σεπτεμβρίου...

στους μουσικούς και στο κοινό, ενορχηστρώνοντας μοναδικές μελωδίες ελληνικής μουσικής, jazz και reggae. Το στόχο να συνδεθεί η ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, με τα πολιτιστικά της μνημεία ακολουθεί ο κύκλος των μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το τμήμα Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως έκθεση φωτογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, παράσταση θεάτρου σκιών, ενώ αγγειοπλάστες θα κατασκευάσουν ένα παραδοσιακό πιθάρι. Ακόμη στα Βυζαντινά Τείχη θα φιλοξενηθεί το ΚΕΘΕΑ με σκοπό να ενημερώσει το κοινό για τις δράσεις του.

 

Ξεκινώντας το μουσικό αυτό ταξίδι, την Τρίτη 30 Αυγούστου στην πλατεία Ναυαρίνου θα δοθεί συναυλία με τίτλο «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» με τους Δημήτρη Κεχαγιά και Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού, που με τη συνοδεία στο πιάνο του Σάκη Κοντονικόλα θα παρουσιάσουν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Μια ανθολογία με παλαιότερα τραγούδια που γράφτηκαν για τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ο Θωμάς Κοροβίνης, με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη στο ελληνικό τραγούδι». Μαζί του θα εμφανισθούν η Μαρία Φωτίου και ο Ανδρέας Καρακότας.

Τα «Χνάρια της Αναρχίας του Έρωτα» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δοθεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στην πλατεία του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς. Ο Δημήτρης Νικολούδης θα παρουσιάσει συνθέσεις του Πάρι Παρασχόπουλου σε ποίηση Ανδρέα Παγουλάτου, Σταύρου Ζαφειρίου με μαέστρο τον Ιωάννη Κουμαρτζή. To γνωστό ερμηνευτή θα συνοδεύσει το συγκρότημα Αperito.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου με το τριήμερο μουσικό φεστιβάλ “Wall Festival 2” - «Τοίχο- τοίχο» με ελληνική, ροκ και τζαζ μουσική που θα πραγματοποιηθεί στα Βυζαντινά Τείχη στην Άνω Πόλη.

Η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στη τζαζ μουσική. Θα εμφανισθεί το Oleg Chaly Trio με special guest τον Petar Momchev σε ένα αφιέρωμα στους Wayne Shorter και John Coltrane καθώς και συνθέσεις του Oleg Chaly. Ενώ αμέσως μετά τη σκυτάλη θα πάρει το συγκρότημα Spirits alike. Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ συνεχίζει με rock και reggae μουσική. Την αρχή θα κάνει το συγκρότημα Mind the gap , αμέσως μετά θα εμφανισθεί το συγκρότημα Round Lights και στη συνέχεια στη σκηνή θα ανεβεί το μουσικό σχήμα Music Oxygen. Η βραδιά θα κλείσει με το μουσικό σχήμα Bad Movies., οι οποίοι κινούνται σε ήχους πανκ ροκ με country επιρροές.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου η βραδιά είναι αφιερωμένη στο ελληνικό τραγούδι.

Η Μαρία Φωτίου θα παρουσιάσει γνωστές της επιτυχίες, ενώ αμέσως μετά στη σκηνή θα εμφανισθεί Σοφία Εμφιετζή με τη συνοδεία του Παύλου Παφρανίδη στο μπουζούκι. Μαζί τους ο Δημήτρης Τσιολχιάς στο ακορντεόν και ο Δημήτρης Σφίγγος στην κιθάρα.

Η βραδιά συνεχίζεται με το συγκρότημα Τοίχο – τοίχο και ερμηνεύτρια τη Dafni. Το φεστιβάλ θα κλείσει με τους Άγγελοι του Τσιτσάνη.

Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.