Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου Όσοι αγαπιούνται (Those who are loved) που ήδη είναι στις λίστες των ευπώλητων σε όλα τα βιβλιοπωλεία του κόσμου, η πολυαγαπημένη συγγραφέας Βικτώρια Χίσλοπ θα μιλήσει για την σχέση της Λογοτεχνίας με την Μνήμη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στον χώρο λόγου και τέχνης Μ92 του βιβλιοπωλείου Κωνσταντινίδης στην Μητροπόλεως 92 (τηλ.2310256173) στην Θεσσαλονίκη.

Μαζί της θα συζητήσει ο Δρ Φιλολογίας και συγγραφέας Λέων Α. Ναρ.

Η διάσημη συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και στο τέλος της εκδήλωσης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Είσοδος ελεύθερη.

Ποια είναι η Βικτόρια Χίσλοπ

** H ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΧΙΣΛΟΠ γεννήθηκε στο Λονδίνο. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στην Οξφόρδη και έχει εργαστεί στον εκδοτικό χώρο αλλά και ως δημοσιογράφος, προτού στραφεί στη συγγραφή. Αντλώντας έμπνευση από μια επίσκεψη στη Σπιναλόγκα, την εγκαταλειμμένη αποικία των λεπρών στα ανοιχτά της Κρήτης, έγραψε Το Νησί το 2005. Το βιβλίο έχει πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες, ενώ έγινε σειρά στην ελληνική τηλεόραση το 2010. Η Βικτόρια αναδείχθηκε κορυφαία Πρωτοεμφανιζόμενη Συγγραφέας στα British Book Awards και απέσπασε πολλές διακρίσεις στη Γαλλία. Επίσης, το μυθιστόρημά της Το Νήμα μπήκε στη βραχεία λίστα των British Book Awards. Τα επόμενα βιβλία της έφτασαν στο Νο 1 της λίστας της Sunday Times.

Το ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ κατέλαβε κατευθείαν την πρώτη θέση στα μπεστ σέλερ της Sunday Times με το που εκδόθηκε, τον Ιούνιο του 2019. Η Βικτόρια μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελλάδα. Μιλάει άψογα γαλλικά και ελπίζει να φτάσει στο ίδιο επίπεδο και στα ελληνικά. Πρόσφατα αναγορεύτηκε Επίτιμη Διδάκτωρ των Γραμμάτων από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Θεσσαλονίκη.