Tο Θεατρικό μας Εργαστήρι συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, με Α’ έτος και προχωρημένη ομάδα! Οι δηλώσεις συμμετοχής για τη σύσταση νέας ομάδας ξεκίνησαν!

Το Θεατρικό μας Εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε όσους χρησιμοποιούν το θέατρο στη δουλειά τους με παιδιά και εφήβους, σε όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να οξύνουν το δημιουργικό τους πνεύμα, σε όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν το εκφραστικό τους δυναμικό, και φυσικά σε όσους θέλουν να κοιτάξουν το παιδί που κρύβεται μέσα τους!

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων, και κυρίως των εκπαιδευτικών, με τις σύγχρονες πρακτικές και μεθόδους θεατρικής αγωγής, με σκοπό να τις μεταφέρουν στη σχολική τάξη.

Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ηθοποιός και μέλος του Μικρού Βορρά από την ίδρυσή του.

Σε τακτική βάση θα πραγματοποιούνται πρόσθετα σεμινάρια από τους συντελεστές του Μικρού Βορρά, αλλά κι από έμπειρους συνεργάτες της θεατρικής και καλλιτεχνικής αγωγής, με σκοπό ένα άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Υπεύθυνη για τα μαθήματα του εκπαιδευτικού δράματος είναι η Μελίνα Χατζηγεωργίου, δασκάλα και θεατροπαιδαγωγός με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Εκπαιδευτικό Δράμα. Έχει διδάξει πανελλαδικά σε επιμορφωτικά σεμινάρια για το Δράμα, επίσης διδάσκει τα μαθήματα «Δραματοποίηση» και «Θέατρο στο σχολείο» στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για το νέο Α’ έτος:

– Διάρκεια: Πέμπτη 10/10 και κάθε Πέμπτη μέχρι τέλος Μαΐου

– Τόπος: Πολυχώρος τέχνης Grey Studio (Ιασωνίδου 11)

– Ώρες: 17:30-20:30

– Δωρεάν μάθημα γνωριμίας: 3/10 (Δηλώνοντας συμμετοχή)

– Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ/μήνα

Για την προχωρημένη ομάδα:

– Διάρκεια: Τετάρτη 2/10 και κάθε Τετάρτη μέχρι τέλος Μαΐου

– Τόπος: Πολυχώρος τέχνης Grey Studio (Ιασωνίδου 11)

– Ώρες: 17:30-20:30

– Κόστος συμμετοχής 30 ευρώ/μήνα

Για πληροφορίες

Ε mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 6934-600074

Υπεύθυνη οργάνωσης εργαστηρίου: Τατιάνα Νικολαΐδου

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει:

– Προσαρμογή και καλλιέργεια της δυναμικής μιας ομάδας και του ατόμου, μέσα από δράσεις, ασκήσεις

αυτοσχεδιασμού, παιχνίδια ρόλων, και ιστορίες-παραμύθια, επιλεγμένα γι’ αυτό το σκοπό.

– Εμβάθυνση, επεξεργασία ιδεών και σκέψεων, μέσα από το εκπαιδευτικό δράμα.

– Αξιοποίηση μιας ιστορίας, και καλλιέργεια της αφήγησης.

– Καλλιέργεια και έρευνα του σώματος, με σκοπό την ελευθερία της έκφρασης.

Δείτε κι εδώ:

https://mikrosvorras.gr/ergastiri-gia-ekpedeftikous/

Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά

Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία με το GOETHE INSTITUT συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το ερευνητικό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, με 3 διαφορετικά τμήματα ανάλογα με τις ηλικίες τους.

O Μικρός Βορράς βάζει πλώρη για το θεατρικό του εργαστήρι με συνεπιβάτες τα παιδιά. Με πυξίδα τη φαντασία και φάρο τη δημιουργία, σηκώνει την άγκυρά του και έχει για ανέμους στα πανιά του!

Το εργαστήρι μας έχει στόχο να ξεδιπλώσει την έκφραση και τον αυθορμητισμό των παιδιών, να θρέψει την ανάγκη για κοινωνικοποίηση, αλληλεπίδραση και να ενισχύσει την ενσυναίσθηση.

Το θεατρικό μας ταξίδι χωρίζεται σε 4 σταθμούς – κύκλους συναντήσεων.

Στον πρώτο σταθμό συναντούμε την τέχνη του χορού και της μουσικής. Στο δεύτερο αξιοποιούμε την τέχνη της φωτογραφίας και του βουβού κινηματογράφου για τη γνωριμία με νέα θεατρικά μοτίβα. Στον τρίτο, όπου κύριο ρόλο παίζει ο λόγος, μεταφερόμαστε στον κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας (μύθοι, παραμύθια, κόμικς, κ.α) και στον τέταρτο πειραματιζόμαστε με υλικά και ερχόμαστε σε επαφή με νέα θεατρικά είδη (μάσκα, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών). Στην τελευταία συνάντηση κάθε σταθμού, ένας εξειδικευμένος συνεργάτης θα συμπλέει μαζί μας, προσφέροντας τις γνώσεις του.

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι μας και λίγο πριν αγκυροβολήσουμε, θα παρουσιάσουμε σε ένα «ανοιχτό μάθημα» όλους τους θησαυρούς που αποκομίσαμε.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο:

10:40-11:40 Ζέφυρος: προνήπια και νήπια

11:50-13:10 Λεβάντες: α’ και β’ δημοτικού

13:15-14:45 Μαΐστρος: γ’, δ’, ε’ δημοτικού

Τόπος διεξαγωγής: GOETHE INSTITUT THESSALONIKI (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 66)

Mηνιαίο κόστος για κάθε παιδί: 30€

(για δύο αδέρφια το κόστος ανέρχεται στα 40€ και για τα δύο).

Συνοδηγοί και υπεύθυνες προγράμματος οι νηπιαγωγοί και θεατροπαιδαγωγοί: Βαλιώτη Ζωή (6977491430), Σγούρου Φούλη (6948178044)

Δείτε κι εδώ: https://mikrosvorras.gr/ergastiri-gia-pedia/

Site: https://mikrosvorras.gr

Facebook: https://www.facebook.com/MikrosVorras/