Δύο συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής από το Εργαστήριo Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ

|
THESTIVAL TEAM

Με αφορμή τον 2ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Ηλεκτρονικής Μουσικής Iannis Xenakis, το Εργαστήριo Σύγχρονης Μουσικής (www.cml.web.auth.gr) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ διοργανώνει δύο συναυλίες, οι οποίες θα λάβουν χώρα το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στην Αίθουσα Δοκιμών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Σόλων Μιχαηλίδης» [(πρώην «Παλλάς»), Λεωφόρος Νίκης 73 (Παλιά Παραλία)].

Ο Διαγωνισμός Σύνθεσης Ηλεκτρονικής Μουσικής Iannis Xenakis ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2018. Προσείλκυσε το ενδιαφέρον 241 συνθετών από όλο τον κόσμο, ενώ νικητές αναδείχτηκαν 6 συνθέτες, από την Αργεντινή, τον Καναδά, την Κύπρο, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Στις συναυλίες του ερχόμενου Σαββάτου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία σειρά από καινοτόμα έργα, τα οποία αντιπροσωπεύουν τις σύγχρονες τάσεις της ηλεκτρονικής μουσικής παγκοσμίως αυτή την περίοδο.

To πρόγραμμα των δύο συναυλιών είναι το ακόλουθο:

1η Συναυλία, 18.00

Θα παρουσιαστούν ηλεκτροακουστικά έργα του Ianni Xenaki και των μελών της Κριτικής Επιτροπής (Trevor Wishart, Ludger Brümmer, Oliver Carman, Panayiotis Kokoras και Joao Pedro Oliveira) του 2ου Διαγωνισμού Ηλεκτρονικής Μουσικής Iannis Xenakis.

2η Συναυλία, 20.30

Στη δεύτερη συναυλία θα παρουσιαστούν τα κομμάτια που βραβεύθηκαν στον διαγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα:

• So…is coming… – Damian Gorandi (Argentina)
• Les loges de la suite – Madore Xavier (Canada)
• Moments Of Liberty II Falling Within – Dimitrios Savva (Cyprus)
• If (and only if) I am among – James O’Callaghan (Canada)
• Demons And Fairies – Apostolos Loufopoulos (Greece)
• Ιn surge – Robert Seaback (United States)
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, Trevor Wishart, μία εμβληματική φιγούρα στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, θα πάρει μέρος στη συναυλία με την εκτέλεση του έργου του.

Στις συναυλίες θα χρησιμοποιηθεί πολυκάναλο σύστημα διάχυσης του ήχου το οποίο θα δώσει μια ιδιαίτερη, διευρυμένη αίσθηση του ακουστικού χώρου στο ακροατήριο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.