Σειρά εκδηλώσεων για το τριήμερο από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019 ετοιμάζει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Με τίτλο «Τέχνες και Ψυχαγωγία. Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», οι φετινές εκδηλώσεις στοχεύουν στη διερεύνηση του ρόλου της ψυχαγωγίας διαχρονικά και απευθύνονται σε πολλαπλές ομάδες κοινού.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο δραματοποίησης "Καλλίμαχος και Χρυσορρόη", που βασίζεται στο ομώνυμο βυζαντινό μυθιστόρημα του 13ου αιώνα. Παιδιά της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού θα «ταξιδέψουν» στα χρόνια του Βυζαντίου με δραματοποίηση, παιχνίδι και θέατρο μέσα στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μάρθα Κατσαρίδου, επίκουρη καθηγήτρια Θεάτρου στην Εκπαίδευση, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Συμμετοχή ανοικτή για σχολική τάξη κατόπιν δηλώσεων συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής: 2313306473, κ. Μ. Γκατζούνη, καθημερινά 10:00-12:00.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το εργαστήριο δραματοποίησης "Καλλίμαχος και Χρυσορρόη" θα είναι ανοικτό στο κοινό (παιδιά ηλικίας 9-12 χρόνων) κατόπιν δηλώσεων συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής: 2313306473, κ. Μ. Γκατζούνη, καθημερινά 10:00-12:00.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στο αίθριο του Μουσείου θα παρουσιαστεί η παράσταση Θεάτρου Δρόμου «Το τσίρκο των αντικειμένων», από τους φοιτητές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ. Αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που βρίσκουμε παντού, ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας τις άλλες τους ιδιότητες, αυτές που τα μεταμορφώνουν σε ζωντανούς καλλιτέχνες.

Διδασκαλία-Σκηνοθεσία: Koldo Vio, διδάσκων στη Δραματική Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Είσοδος ελεύθερη.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού (28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019) η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.

Με τη συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος