Με τη μεγάλη συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας Ρίτας Αντωνοπούλου που χάρισε στο κοινό δυνατές στιγμές από το προσωπικό της ρεπερτόριο, αλλά και συνθέσεις σπουδαίων μας συνθετών, έπεσε με τον πιο μελωδικό τρόπο η αυλαία των φετινών «Θεοτοκίων» στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων. Το κοινό γέμισε ασφυκτικά τον αύλειο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Πεύκων, για να απολαύσει, με ελεύθερη είσοδο, ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών.

«Σε συνέχεια των «Μερκουρείων» και της «Βαλκανικής Πλατείας», στέλνουμε και από τα Πεύκα το μήνυμα του Πολιτισμού και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας αλλά και το κοινό ολόκληρης της πόλης υψηλού επιπέδου, ποιοτικές πολιτισμικές εκδηλώσεις», σημείωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης στο τέλος της συναυλίας, ευχαριστώντας και συγχαίροντας την Ρίτα Αντωνοπούλου και τους μουσικούς της για την «εκπληκτική τους παρουσία».

theotokia11.jpg

Το κέφι και ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτα καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραήμερου μεγάλου πολιτιστικού θεσμού της Δ.Ε. Πεύκων «ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2019», που μέσα από έναν πολυποίκιλο κύκλο εκδηλώσεων με μουσική, τραγούδι, χορό, μαγειρική, κατασκευές και δραστηριότητες για τα παιδιά, ανέδειξε, όπως κάθε χρόνο, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση, τις τέχνες και τη δημιουργία, μεταφέροντας κλίμα ευφορίας, αλληλεγγύης, κεφιού, παιχνιδιού και μελωδιών στα βόρεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Από την πρώτη, αφιερωμένη στα παιδιά, μέρα των εκδηλώσεων, με εργαστήρια και ομαδικά παιχνίδια, face painting, κουκλοθέατρο και Σκιοθέατρο Καραγκιόζη, μέχρι το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, του Πολιτιστικού Αιμοδοτικού Συλλόγου Πεύκων, του Συλλόγου Φίλων Ρετζικίου και της Χορευτικής Ακαδημίας Πεύκων τη δεύτερη ημέρα, το Διαγωνισμό πίτας και το λαϊκό γλέντι το Σάββατο βράδυ, το φετινό, πλήρως εμπλουτισμένο και αναβαθμισμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με ελεύθερη την είσοδο για το κοινό, αποτέλεσε για ακόμα μία χρονιά ένα συναπάντημα ανθρώπων όλων των ηλικιών, μία γιορτή παράδοσης, που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Διαγωνισμός Πίτας

Ιδιαίτερη … απόλαυση προσέφερε ο Διαγωνισμός Πίτας, με κριτή τη γνωστή σεφ Κική Εμμανουηλίδου. Το πρώτο βραβείο απέσπασε η νηστίσιμη κολοκυθόπιτα της κ. Δέσποινας Μαρετίδου, 2ο βραβείο πήρε η πρασοκιμαδόπιτα της κ. Λίνας Μασδρέκου και 3ο βραβείο τα νηστίσιμα μαραθοπιτάκια της κ. Ευαγγελίας Γιουμπάκη, στις οποίες δόθηκε από ένα βιβλίο της κ. Εμμανουηλίδου.

Επιπλέον δόθηκαν: 4o βραβείο στην πρασοτυρόπιτα λαχανικών της κ. Λίνας Τσοτουλίδου, 5ο βραβείο στην πίτα με διάφορες γεύσεις της κ. Τάνιας Βασιλειάδου και 6ο βραβείο πήρε η σπανακοτυρόπιτα της κ. Σοφίας Ανδριανίδου. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 40 πίτες, ενώ τα βλέμματα τράβηξε και το ποντιακό περέκ που ετοίμαζε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ζιγκερίδης, κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.

theotokia1.jpg