Οι «Μουσικές μετακινήσεις: From Yerushalayim to Saloniki – madre de Israel» είναι ένα μουσικό πρόγραμμα με έργα κλασικά και σύγχρονες διασκευές, που αναδεικνύουν το θέμα των μετακινήσεων μουσικών από τον χώρο που έχουν καθιερωθεί σε άλλες μουσικές δομές και σχήματα. Κινήσεις που ενσωματώνουν αυτό που υπάρχει στο πέρασμα του χρόνου και τόπου.

Η ιδέα της παράστασης ξεκίνησε το 2016 στους Βυζαντινούς Νερόμυλους της Πολίχνης: όπως το νερό παρασύρει στο πέρασμα του και μετακινεί σε άλλο τόπο, με τη δύναμή του, ό,τι συναντά, μετατρέποντάς το με στροβιλισμούς σε ενέργεια, έτσι και οι μουσικές μετακινήσεις ενσωματώνουν διαφορετικά σημαίνοντα είδη και φόρμες σε ένα νέο ενεργειακό σύμπαν που όλοι καλούμαστε να απολαύσουμε.

Η μουσική πρόταση ανανεώνει το πολιτιστικό περιβάλλον, με πολλές μουσικές μετακινήσεις. Χρησιμοποιώντας τη λέξη «Μετακίνησις», που έχει ενσωματωθεί σε πολλές γλώσσες ως Metakinesis, οι διοργανωτές σας καλούν να στροβιλιστείτε μαζί με τους μουσικούς στο όμορφο ανοιχτό αρχαίο θέατρο του Δίον (20/7), στο Κυβερνείο/Παλατάκι (28/8 στην Καλαμαριά - παρά θιν αλός 2019), αλλάζοντας την άνυδρη καθημερινότητά μας. Μετακινούμενοι  "παρά θιν αλός, για μία συναυλία/μουσική παράσταση, συμμετέχετε και εσείς σε μια μουσική μετακίνηση.

Info:

Εκδηλώσεις Παρά θιν αλός

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, στις 21.00

Θεμ. Σοφούλη 131

Είσοδος ελεύθερη