Δ. Παύλου – Μελά: Η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “Το Πράσινο Βιβλίο” από σήμερα στο Τζένη Καρέζη

|
THESTIVAL TEAM

Με την ταινία επιτομή του αντιρατσισμού «Το Πράσινο Βιβλίο» σε σκηνοθεσία Peter Farrelly που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στη φετινή 91η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, συνεχίζονται οι προβολές στο θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη από σήμερα Πέμπτη 8 έως την Τετάρτη 14 Αυγούστου και ώρα 21.00 με ελεύθερη είσοδο.

Η πολυβραβευμένη ταινία εκτός από τα τρία Όσκαρ (καλύτερη ταινία, Β΄ ανδρικός ρόλος, καλύτερο πρωτότυπο σενάριο), τιμήθηκε επίσης από το National Board of Review ως η ταινία της χρονιάς, με το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου έκανε πρεμιέρα, και με τρεις κερδισμένες Χρυσές Σφαίρες από τις πέντε που ήταν υποψήφια.

Πρόκειται για μια δραματική κομεντί βασισμένη στην αληθινή ιστορία του σπουδαίου Αφροαμερικανού μουσικού πιανίστα της jazz Don Shirley και σε πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα την δεκαετία του ’60 και διαπραγματεύεται τη διαφορετικότητα, με φόντο τις ρατσιστικές νότιες πολιτείες των Η.Π.Α.

Το Πράσινο Βιβλίο ή Πράσινος Οδηγός ήταν ένα ετήσιο ταξιδιωτικό φυλλάδιο που εκδιδόταν στις Η.Π.Α. από τη δεκαετία του ’30 και αφορούσε τα ξενοδοχειακά και άλλου τύπου καταλύματα, εστιατόρια, μπαρ που ήταν φιλικά προς τους αφροαμερικανούς ταξιδιώτες των νότιων πολιτειών.

Η ταινία είναι μια μοντέρνα εκδοχή του «Σοφέρ της Κυρίας Νταίζη» και δεσπόζουν οι ερμηνείες του Mahershala Ali ως Don Shirley και του Viggo Mortensen στο ρόλο του οδηγού – βοηθού. Να τονιστεί ότι ο 45χρονος Mahershala Ali πήρε δύο φορές το αγαλματίδιο στην ίδια κατηγορία (Β΄ ανδρικού ρόλου) το 2017 για την ερμηνεία του στο Moonlight και φέτος για την παρουσία του στη ταινία Green Βook.

Το Πράσινο Βιβλίο // Green Book (8/8 – 14/8)

Έτος: 2018

Είδος: Δραματική Κομεντί

Παραγωγή: ΗΠΑ

Διάρκεια: 130’

Γλώσσα: Αγγλικά

Σκηνοθεσία: Peter Farrelly

Ηθοποιοί: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini

Υπόθεση: Ένας Αμερικανός ιταλικής καταγωγής, πορτιέρης και μικροαπατεώνας από μία γειτονιά του Μπρόνξ, προσλαμβάνεται ως οδηγός- βοηθός του Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης Aφροαμερικανού πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν στο βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Με τη βοήθεια του «Πράσινου Βιβλίου» η περιπέτεια των δύο αταίριαστων συνταξιδιωτών θα ξεκινήσει.

Ευχαριστίες  για το Εισιτήριο … Αγάπης

Το Τμήμα Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άκης Αράπογλου υπενθυμίζουν ότι όλες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο, και ευχαριστούν θερμά τους πολίτες που προσφέρουν το δικό τους … εισιτήριο αγάπης, στηρίζοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι πολύτιμη κάθε προσφορά, κυρίως όμως τα παρακάτω είδη:

ελαιόλαδο και σπορέλαια, δημητριακά πρωινού για τα παιδιά, μέλι κτλ, είδη ατομικής φροντίδας (σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, πάνες για μωρά και ενήλικες), είδη καθαριότητας (χλωρίνες, υγρά γενικού καθαρισμού, υγρό για τζάμια, απορρυπαντικά πλυντηρίου και για πλύσιμο στο χέρι, χαρτί υγείας και χαρτομάντηλα, υγρά πιάτων κτλ.)

Πρόγραμμα Προβολών

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ (Ώρα προβολής 21.00)

Μέχρι και την Τετάρτη 7/8 “Το Πάρκο των Θαυμάτων / Wonder Park”

8/8 – 14/8 “Το Πράσινο Βιβλίο / Green Book”

15/8 – 21/8 “Corgi: Το Σκυλάκι της Βασίλισσας /  The Queen‘s Corgi”

22/8 – 28/8 “Η Ευνοούμενη / The Favorite”

29/8 – 4/9 “Οι Βράχοι της Ελευθερίας /  Cliffs of Freedom”

Πληροφορίες για το Σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

Ο θερινός κινηματογράφος ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ βρίσκεται στις οδούς Μαυρομιχάλη και Φιλίππου, στο Πάρκο του σινέ Tzένη Καρέζη στην Πολίχνη, σε μια μαγευτική τοποθεσία, κυκλωμένο από ένα υπέροχο κομμάτι πρασίνου, όπου το γιασεμί και το αγιόκλημα αναβλύζουν νοσταλγία άλλων εποχών.

Από το κέντρο ο χώρος προσεγγίζεται κυρίως μέσω της οδού Λαγκαδά. Στο ύψος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στην είσοδο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, επιλέγετε την οδό Δαβάκη προς Πολίχνη, στο “τρίγωνο” της Πολίχνης συνεχίζετε δεξιά στην οδό Ελπίδος και στη δια σταύρωση με Φιλίππου (Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης) στρίβετε αριστερά και στο ύψος της Μαυρομιχάλη, δεξιά βρίσκεται το πάρκο με το θερινό κινηματογράφο.

Από την περιφερειακή προσεγγίζεται μέσω του κόμβου Νοσοκομείων Παπαγεωργίου – 424 την είσοδο της Πολίχνης και ακολουθώντας την οδό Αγνώστου Στρατιώτη, στο

ύψος του πρώην Δημαρχείου Πολίχνης, στη διασταύρωση με την Αγίου Παντελεήμονος, στρίβετε αριστερά και αμέσως μετά δεξιά στην οδό Θ. Καρυπίδη που

οδηγεί στο πάρκο του θερινού σινεμά.

Το θερινό σινεμά είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

Η πρόσβαση είναι εύκολη και με τις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ, δρομολόγια

Νο 35 Μετέωρα, στάση Πευκάκια

Νο 29 Πολίχνη, στάση πάρκο Κρύας Βρύσης

Νο 1 ΚΤΕΛ, στάση πάρκο Κρύας Βρύσης

Ο Κινηματογράφος διαθέτει χώρο για δωρεάν στάθμευση.

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη & Φιλίππου, Πολίχνη (δίπλα στο Πάρκο Κρύας Βρύσης)

Πληροφορίες: 2313 643-963, 2313 302833

e-mail: grpol@pavlosmelas.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.